De cand s-a incalzit afara recunosc ca am gatit mai putin, (plus ca vreau sa fac mai multa miscare sa mai dau jos macar 2 kg :)) asa ca am postat mai rar. Buuun , am zis sa fac de mancare din ce am prin congelator si cum am avut un iepure care am tot amanat sa-l gatesc l-am „rezolvat” azi. Am gasit aceasta reteta ( nu am cautat mult, doar in 2 reviste :)) care mi-a placut pentru ca era cu multe legume si parea destul de „plina”.
Ingrediente:
- 4 pulpe de iepure ( coastele le-am lasat pentru o tocanita)
- 2 linguri ulei
- 150 g kaizer
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde ( galben)
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 250 g telina
- 4 rosii
- 500 ml vin alb
- 250 ml supa ( eu am pus o cana de apa si un cub de Knorr)
- 3 foi dafin
- coriandru ( eu am pus boabe)
- boia , sare, piper
Preincalzim cuptorul apoi spalam pulpele , le stergem si le condimentam .Incingem uleiul int-o cratita sau tigaie ( ulterior va trebui sa o bagam la cuptor deci fara manere de plastic) prajim kaizerul si pulpele de jur imprejur ( kaizerul il taiem felii, puteti folosii si felii de bacon afumat). Se taie ceapa bucati mai mari , la fel si usturoiul si se adauga la carne. Stingem cu vin alb, adaugam supa si apoi bagam la cuptor timp de 50 minute ( eu am acoperit cu o folie de aluminiu) la 70 grade.
Taiem ardeiul cuburi si telina fasii.Crestam rosiile si le oparim , apoi le decojim si le taiem cubulete.
Legumele, foile de dafin si maslinele se adauga la carne. Se condimenteaza cu coriandru, piper,boia si sare.
Bagam totul la cuptor fara folie pentru inca 30 minute.
Servim pulpele cu legumele inabusite si sosul de la friptura. Deasupra presaram patrunjel tocat.
Sincer pot sa va spun ca pana acum este cea mai buna mancare cu carne de iepure pe care am gatit-o :), vinul ii da un gust deosebit la fel si legumele .
Sursa de inspiratie este „Secretele bucatariei”
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Hallo Amalia,
Iepure cu Legume si Vin este perfect.
O minunätie. Ti-a iesit foarte frumos si gustos( Gustos pentru cä cunosc mincarea asta) Compliment
Salutäri Jacob
mvaaai, ce bunatate ai facut aici!
mi-a facut un prieten iepure si am ramas placut impresionata… reteta asta e super!
Hallo Amalia,
eu incä o datä. Acuma am citit si comentar de introducere. Eu am rezolvarea Problemei ale tale. Iepurele cu toate alealalte cintäreste 2 Kilogram. Mi le trimiti mie si tu te-ai scäpat de 2 Kile , sau…Nu bunä Idee.
Salutäri Jacob
:))) Jacob mai am un kilogram dar trebuie sa negociezi cu sotul meu pentru el :)). Iti multumesc pentru aprecieri, o zi frumoasa !
Diamond multumesc mult sa stii ca este foarte bun !
si eu cunosc bine gustul acestei papici,mama o facea des in copilaria mea.arata delicios a ta!
Bună Amalia, ce ma bucur sa vad rețetele astea cu iepure ca am carnea in congelator si nu stiam ce sa îi fac. Ce mi-ai recomanda pt carnea de vanat? O tocăniță daca se poate ca e cu os…După cum vezi, inspiratia mea in materie de gatit vine de aici asa ca iţi multumesc mult !!! :)))
Ileana ar merge de minune o tocanita insa dupa cum vezi eu nu prea am retete cu carne de vanat :(… poate cine stie prind ceva anul asta :)