In sfarsit o reteta de la Jamie ! Maya a pus-o in practica si a scris-o pe culinar de unde am preluat-o si eu. Daca va plac fructele de mare , este delicioasa, bine ar fi sa le folositi proaspete, eu am folosit congelate.
Avem nevoie de:
- inele de calamar aprox 500g
- 1 cana faina
- 1 cana bere
- 1 ou
- sare, suc de lămâie
Amestecati toate ingrendientele mai puțin sarea și sucul de lamaie pana obtineti un aluat mai subtire , ca si cel de clatite ( cantitatile sunt aproximative). Treceti inelele prin faina apoi prin amestecul de ou si le prajiti in baie de ulei maxim 2-3 minute Scoateti inelele pe un servet absorbant condimentați – le cu sare si stropiți – le cu puțin suc de lămâie.
Sfat: puneți făină intr-o pungă apoi adaugati inelele, închideți punga si rotiți – o bine pe toate partile până inelele se acopera bine cu făină. Apoile. Scoateti pe rand, le dați prin aluat si le prăjiți
Servim cu lamaie si sos de usturoi.
Mentionez ca reteta de pane e de-a dreptul excelenta, ma gandesc sa o incerc si cu piept de pui sau legume.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, am ajuns sa „te iubesc” prin intermediul retetelor tale :)). Am incercat multe dintre ele, sunt exceptionale, esti o bucatareasa desavarsita! Te felicit din toata inima pentru acest blog, extrem de util ;). Mult succes in continuare! Simona
Simona iti multumesc din suflet pentru aprecieri, daca ai probleme cu vreo reteta te rog sa-mi scrii te ajut cu mult drag. Te pup !
ESTI GROZAVA, FELICITARI ! AM SCOS UN TEANC DE RETETE DE LA TINE SI DE-ABIA ASTEPT SA LE PUN IN PRACTICA !
P.S: AM MAI FACUT RETETE DE AICI SI TOATE AU FOST CU SUCCES !
TE PUP!
ADRIANA!
Draga Adriana ma bucur ca retetele au fost pe gustul tau, defapt blogul asta este asa mai pentru incepatoare in ale bucatariei, desi unele retete par complicate o sa vezi ca se fac destul de usor :).Te pup!
Buna Amalia! Si eu vreau sa te felicit pentru acest blog.Astazi am incercat reteta de calamar si a fost f buna.Vroiam sa te intreb daca tu prajesti la foc mic sau iute ca mie mi s-a parut ca mi-au iesit cam uleiosi.Pupici!
Adriana la foc iute , se fac foarte repede :).
am mancat si eu asa ceva si e fff bun!doar ca la noi sunt ff scumpe fructele de mare!ps:si pe mine ma cheama tot amalia!imi plac fff mult retetele tale!
inelele de calamar se fierb inainte sau se pun asa?
Se pun asa nu se fierb .
Excelenta reteta, dar fara suparare: „animalu`” se numeste calmar, nu calamar….
Serios ? :)) uite ca nu stiam, o sa le spun la cei de prin supermarketuri :))
Nu ar fi rau. Sau DEX ar fi la fel de recomandat….kalamari este denumirea greceasca, si e adevarat, suna mai „muzical” .Fara a fi malitios, repet, multumesc pentru reteta, si sunt convins ca va fi pe placul multora.
Mai dar cit de tinara esti si cum de stii sa faci atitea lucruri delicioase, ca eu sint batrina si nu stiu atitea. Bravo Amalia! Grozav. Iti multumim pentru retetele acestea delicioase si cu aspect comercial. :)
Carmen nu-s chiar asa de tanara, sa zicem ca sunt interesata de retete noi :)… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :).
dar cana de bere la ce foloseste? ca n-am inteles
Draga Amalia as dori sa-ti spun ca am incercat de curind o reteta de-a ta de papanasi si mi-au placut foarte mult. Ma bucur c -am gasit acest site culinar, intr-adevar ai niste retete minunate. Te astept in curind cu noi retete. Te pup si o zi frumoasa iti doresc.