Cand spun kebab instant mi se face pofta, asa ca orice reteta este binevenita :). Varianta de mai jos este dupa parerea juriului, adica a mancatorilor de carne din familie, cea mai reusita din cate am incercat, deci nu mai stati pe ganduri; cititi, cumparati, preparati :).
Ingrediente:
- 2 pulpe intregi dezosate ( daga gasiti numai partea superioara atunci 4 )
- 4 linguri pesmet
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- 1 lingurita rasa oregano
- 1/2 ceapa mica rasa
- 2 catei de usturoi rasi
- 1/2 lingurita bicarbonat
- sare, piper
1. Carnea o macinam fin.
Amestecati toate ingredientele si apoi cu mana unsa cu ulei formati frigarui pe care le infigeti in bete de lemn. Puteti sa faceti si hamburgeri daca doriti sau puteti renunta la betele de lemn.
2. Incingem bine gratarul ( eu am unul de fonta foarte bun pentru asa ceva ) si prajim cateva minute intorcandu-le pe o parte si pe alta pana se rumenesc frumos. Imediat dupa ce le scoatem pe o farfurie le invelim cu o folie de aluminiu si lasam sa stea cateva minute.
Eu am mai facut si un sos rapid din iaurt gras, cu un catel de usturoi zdrobit si menta.
Serviti cu sos si eventual salata.
PS Poza de prezentare nu este atat de reusita pe cat de bun a fost dar toata lumea nu a mai avut rabdare si m-am grabit la maxim :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte bun a fost kebabul. Multumesc pentru reteta, Amalia!
Cu drag, ma bucur ca v-a placut!