Cum se face cald afara cum ne apucam de facut limonada. :) Si daca pana acum cativa ani faceam doar pentru doua persoane, acum inmultim cu doi totul pentru ca suntem patru la numar.
Limonada este o bautura care se prepara extrem de simplu, e foarte sanatoasa si sincer merita sa o faceti acasa, pe terase e destul de scumpa. Deobicei se face din lamai de acolo si denumirea, apa minerala sau plata, zahar sau miere si pentru un extra gust se adauga menta. Acum se gaseste menta proaspata asa ca o puteti ultiliza si puneti si cateva legaturi la rece nu o sa va para rau mai tarziu. :)
Varianta aceasta de limonada este un putin diferita de cea originala, cu fructe stoarse amestecate cu apa si zahar (o sa vedeti si de ce imediat), gustul este super bun si racoritor.
Ingrediente pentru limonada cu capsuni si menta
- 2l apa
- 1 legatura mica de menta ( 3-4 fire)
- sucul de la 3 lamai
- 300g capsuni coapte
- 5-6 linguri de zahar
Mod de prepare pentru limonada cu capsuni si menta
Punem 1 l de apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam menta si lasam cateva minute cu capac sa se infuzeze putin. Scoatem menta o aruncam si lasam apa sa se raceasca.
Capsunile le zdrobim si piureul obtinut il trecem prin sita sa scapam de samburi :)
Amestecam apa racita cu căpșunile, sucul de la lămâi si mai adaugam 1l de apa rece.
Punem limonada in sticle inchise ermetic cu capac si o pastaram la frigider.
Sevim cu felii de lamaie si capsuni.
- Aceasta modalitate de a prepara limonada va scuteste de amestecatul zaharului pana se dizolva.
- Pentru un plus de racoare puneti paharele in care veti servi limonada in congelator cu cateva ore inainte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]