Pentru ca ne plac lipiile foarte mult, am zis sa incerc sa le fac si acasa nu doar sa le cumpar. Desigur sunt mult mai bune decat cele cumparate si din reteta de mai jos ies fix 6 bucati. Probabil o sa vi se para mai complicat sa le preparati acasa dar sa stiti ca nu e asa, se fac rapid si iute, nu necesita frmantare, aluatul este elastic si se lucreaza foarte usor fara faina sau ulei adaugat.
Plus ca puteti sa le faceti cat de mari doriti, daca aveti o tigaie incapatoare puteti face 4 bucati in loc de 6.
Lipiile de casa sunt un preparat pe care o sa-l indragiti imediat sunt practice si se pot umple cu diferite ingrediente: sunca, branza, legume. Branza sa nu o omiteti pentru ca este cea mai importanta :)
Se pot face pentru cină dar sunt bune si pentru pachet la servici sau școală a doua zi, eu le mai prepar pentru cel mare la scoala pentru ca ii plac foarte mult.
Eu am folosit faina de tip 650 este ideala pentru tipul acesta de preparate.
Dar haideti sa vedem reteta caci stiti si voi, vorba lunga saracia omului.
Lipii de casă
Ingrediente:
- 275g faină alba
- 1 linguriță praf de copt
- 125ml apă fierbinte+ 50g unt
- 1/4 linguriță sare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
M-ai salvat. Au iesit o bunatate. Multumim frumos
Sa va fie de bine!
Bună ziua, vă rog dacă puteți să mă ajutați, cât de fierbinte să fie apa pentru a face aluatul pentru lipii?
Mulțumesc anticipat.
Pana la punctul de a da in clocot.
Delicioase, crocante și pufoase în același timp, delicioase, mulțumesc pentru rețetă !