Macrou in folie la cuptor


Reteta e una improvizata care o aplic aproape la toti pestii… deci puteti incerca cu alt peste gen cod, merluciu, crap, hering, pastrav.
Ingrendiente:
3 buc macrou curatat
1 rosie
1 lamaie
50 g unt
sare,piper,putin cimbru
patrunjel verde

Se condimenteaza macroul si apoi se introduce in interiorul lui 2 felii de rosie si 1 de lamaie . Deasupra se pune putin unt , cimbru si un fir de patrunjel verde. Se inveleste in folie si se coace pe gratarul de la cuptor timp de 20 min.

Se scoate, se desface folia putin ( puteti sa o aranjati cat mai aspectuos, eu m-am grabit ) se stropeste cu putin suc de lamaie si cu sos de usutoroi. Servim cu cartofi,legume sau orez in cazul meu.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Macrou in folie la cuptor”

  1. Am venit sa-ti multumesc pentru reteta de cartofi la cuptor cu malai.
    Am facut mai inainte si sunt foarte buni.
    Mi-era teama sa nu iasa prea crocanti, dar i-am tinut la cuptor fara sa-i rumenesc prea tare.

  2. Diana asa-i ca-s buni? au un gust dulceag de la malai …imi plac si mie tare mult… apropo, ti-am vizitat blogul cu decoratiuni foarte interesant :), te pup si iti urez o zi frumoasa!

  3. folia de aluminiu introdusa in cuptor este o adevarata bomba chimica pt om …aluminiu este volatil de la cca 60 grade Celsius …ca urmare prezinta un grad mare de risc …toxicitate foarte mare …exista hartie cerata , pergament si alte metode ….folia de aluminiu se foloseste la infasurarea capetelor de pulpe pt o mai usoara manevrare, pentru acoperirea mancarurilor calde sau nu …in nici un caz nu se coace in cuptor unde temperaturile depasesc 100 grade cind se gateste o mancare ! in rest super retete . foarte bun site !

  4. Maria uite ca asta nu o stiam… stiam ca aluminiul nu este sanatos dar cu folia…habar nu aveam. Iti multumesc mult pentru atentionare, ce zici ce ar trebui sa folosesc ? Ma refer din ce se gaseste in comert la noi.

  5. Buna ziua,

    Folia de aluminiu nu este nociva in cuptor, sub nici o forma! Punctul de topire al aluminiului este de 660,3 °C, iar cel de fierdere- caz in care ar deveni volatil este de 2518,9 °C !!!! – sursa "Wikipedia"

    Gatit placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.