Pare cunoscuta reteta asta dar uite ca nu am incercat-o. Se face destul de repede cam in 20 de minute si se poate adapta functie de ingrediente.
Ingrediente:
- 150g bacon
- 4-5 cartofi mai mici
- 2 morcovi
- 1/2 ardei gras
- 150g fasole verde ( congelata )
- 1 ceapa
- sare
Curatam cartofii, morcovul si ceapa. Le taiem felii rotunde ( de aceea am scris sa alegeti cartofi mai mici). Ardeiul il taiem fasii.
Baconul il taiem bucatele si il prajim in putin ulei. Adaugam ceapa si amestecam usor. Lasam 1 minut apoi adaugam legumele. Punem putina apa si acoperim cu un capac . Ideea e sa se faca in suc propriu asadar incercati sa puneti cat mai putina apa. Cred ca daca folositi o tigaie groasa nu mai este nevoie de apa.
Lasam 10-15 minute si apoi condimentam cu sare. Daca va place picant puteti pune 2-3 feliute de ardei iute.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura. Daca mancati de post renuntati la bacon.
Reteta am luat-o de pe un pliant.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
o reteta de lapte fiert ai? gras..lapte gras..este reteta si pt mai putin gras?..pt lapte de napolact sau monor daca se poate..pt zuzu am..posteaza te rog nu ne tine asa in intuneric..
Coco te-ai apucat de gatit ?
da..
felicitaaari :)
Imi place mai mult varianta ca si garnitura la gratar. Baconul nu e foarte sanatos.
Atunci il scoatem din reteta :).
foarte buna mancarica..
azi am fiert primul ou