Buna de sa te lingi pe degete. Fara nicio alta introducere ca nu este cazul :).
Ingrediente pentru 4 portii :
- 1kg ardei ( eu am folosit kapia)
- 400ml smantana mai grasa
- 100ml lapte
- 2 linguri faina
- 50ml ulei
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- sare, piper alb
1. Ardeii ii coacem, ii punem fierbinti intr-o punga si apoi o legam la capat si ii lasam sa se raceasca. Se vor curata foarte usor.
Ii curatam de coaja si de seminte. Puteti sa-i lasati si intregi daca va grabiti.
2. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa curatata si tocata. Lasam sa se caleasca si intre timp amestecam faina cu laptele rece si apoi adaugam smantana.
3. Adaugam peste ceapa compozitia de smantana si amestecam usor pana se ingroasa. Apoi adaugam ardeii, sare si putin piper. Daca vi se pare prea gros sosul puteti sa mai adaugati lapte.
Lasam 2-3 minute adica amestecam, scuze :) si apoi adaugam usturoiul tocat.
Servim cu mamaliguta si patrunjel verde tocat deasupra.
Delicioasa!
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Diamond cu mici modificari. Am vazut-o acum cativa ani si mi-am tot propus sa o incerc, abia acum i-a venit randul.
Observatie:
Aceasta mancare merge de minune ca garnitura la o friptura de porc.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
sa stii ca la fel de bine se potriveste si cu pui la gratar sau peste;)
Azi am gatit ardei cu smintina!
Deliciosi!!!!
Si noua ne plac tare mult cred ca zilele astea fac si eu mancarica asta de ardei :)