Fara pui nici ca se poate :)
Am gasit o reteta de paste foarte interesanta si preparata altfel decat ma gandeam eu. Rezultatul a fost pe placul tuturor.
Ingrediente pentru 6 portii:
- 600 g piept de pui
- 450g mix de legume proaspete ( am folosit o ceapa rosie, una alba, un ardei gras verde, un ardei rosu, 1 morcov)
- 250g paste melcisori
- 250ml lapte
- 500ml supa de pui sau apa
- 150g branza rasa( cascaval, cas, mozarella)
- 4 catei de usturoi
- 1/4 lingurita oregano
- 1/4 lingurita piper
- sare
- ulei
Pentru inceput pregatim legumele; ceapa o taiem felii subtiri, ardeii bucati de aprox 1 cm.Morcovul il dam pe razatoarea mare. Puteti folosi si conopida sau brocoli sau alte legume ideea este ca impreuna sa cantareasca 450g.
Carnea de pui o spalam bine cu apa rece apoi o stergem cu un prosop de hartie si o taiem fasii de 1 cm latime.
Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita ( ar fi bine sa folositi o cratita mai mare care se poate baga la cuptor, eu le-am tot mutat dintr-una in alta ) si adaugam carnea de pui condimentata cu sare si piper.
Lasam sa se prajeasca pana se rumeneste bine si apoi o scoatem deoparte pe o farfurie.
In uleiul ramas prajim legumele, acoperite cu un capac amestecand mereu pana se inmoaie.
Adaugam usturoiul taiat feliute, oregano, piper si mai lasam 1 minut.
Se adauga supa sau apa si laptele si se lasa sa fiarba. Eu am mutat amestecul intr-o oala mai mare.
Cand dau in clocot se adauga pastele, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute.
Daca e cazul se mai completeaza cu apa, aproxmativ 50ml.Atentie sa nu puneti prea multa trebuie sa ramana foarte putin sos.
Adaugam si carnea si mai fierbem un minut.
Apoi mutam amestecul intr-o tava mai mare, presaram deasupra branza rasa si bagam pastele in cuptorul incins la 200g timp de 5 minute.
Servim fierbinti.
Sunt delicioase!
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna. As dori sa te intreb daca pastele sunt deja fierte in momentul in care la adaugi la amestecul de legume cu sos.
Multumesc frumos.
Nu, nu, ideea este sa fiarba in sosul de legume, lapte si supa. Poate se vede si in imagini.
Super bune!!!!! Le-am facut azi. :)
Buna Amalia! Ai un site minunat,am facut multe retete si mi-au iesit minunat!
Pastele acestea le-am facut o data si ne-au placut f mult,mie, sotului si fetitei mele.Acum le am pe foc,le fac a doua oara,abia astept sa fie gata sa mancam,sunt minunate!A devenit una din retele noastre preferate de paste!
Iti multumesc pt ca impartasesti cu noi din experienta ta! pupici
reteta este explicata cu lux de amanunte.Felicitari!!! Am intrat intampator pe acest site.Multumesc pentru aceasta reteta minunata!
Cu drag si sper sa mai incercati si alte retete!