Merele sau perele în aluat sunt un desert foarte adorat mai ales de cei mici. Se fac ușor și parca se mănâncă mai bune toamna atunci când găsim mere și pere coapte și aromate.
Rețeta este foarte simplă, practic fructele se dau printr un aluat asemenator cu cel de clătite și se prăjesc în puțin unt amestecat cu ulei.
Mere sau pere în aluat
Ingrediente:
- 2 pere
- 1 mar
- 1 ou
- 3 linguri cu vraf de faina
- aproximativ 6 linguri lapte
- 1 plic zahar vaniliat
- opțional puțină scorțișoară
Se amesteca toate ingredientele mai puțin fructele, trebuie sa obțineți un aluat mai grosut ca și cel de clătite. Fructele se curata de coaja și de sâmburi , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in amestecul e unt și ulei.
Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar pudra.
Eu le-am servit cu sirop de visine.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia. Mi-ai putea spune te rog gramajul de faina si lapte pentru aluat ? Multumesc
Buna Issa , ai dreptate nu am scris cantitatile… eu le fac "la ochi" . Eventual cauta o reteta de clatite si pui mai putin lapte… sper ca nu te-am incurcat :).