Mere si/sau pere in aluat

 

Merele sau perele în aluat sunt un desert foarte adorat mai ales de cei mici. Se fac ușor și parca se mănâncă mai bune toamna atunci când găsim mere și pere coapte și aromate.

Rețeta este foarte simplă, practic fructele se dau printr un aluat asemenator cu cel de clătite și se prăjesc în puțin unt amestecat cu ulei.

Mere sau pere în aluat

Ingrediente:

  • 2 pere
  • 1 mar
  • 1 ou
  • 3 linguri cu vraf de faina
  • aproximativ 6 linguri lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  • opțional puțină scorțișoară

Se amesteca toate ingredientele mai puțin fructele, trebuie sa obțineți un aluat mai grosut ca și cel de clătite. Fructele se curata de coaja și de sâmburi , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in amestecul e unt și ulei.

Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar pudra.

Eu le-am servit cu sirop de visine.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Mere si/sau pere in aluat”

  1. Buna Issa , ai dreptate nu am scris cantitatile… eu le fac "la ochi" . Eventual cauta o reteta de clatite si pui mai putin lapte… sper ca nu te-am incurcat :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.