Daca va ganditi la palmierii din Caraibe va inselati, palmierii sunt niste prajiturele simpatice ce se prepara din aluat foietaj si zahar. Puteti sa adaugati si scortisoara (mie personal mi se pare excelenta alegerea) si veti obtine un desert simplu si bun. Reteta este extrem de simpla aveti nevoie de doar 3 ingrediente pentru a obtine niste prajiturele haioase. Eu m-am jmecherit si am vrut sa fac varianta mai mica a palmierilor dar daca sunteti in lipsa de timp si nu dispuneti de rabdare puteti sa-i faceti mai mari. Bine recunosc, am avut o singura bucata de aluat foietaj si de aceea i-am facut asa mici sa iasa mai multi :)
Mini palmieri
Ingrediente:
- 250g aluat foietaj
- zahar ( recomand zahar brun)
- scortisoara
Dezghetam aluatul la temperatura camerei si preincalzim cuptorul la 200g C.
Presaram deasupra foii de aluat zahar apoi trecem cu sucitorul peste el pentru ca zaharul sa intre mai bine in aluat. Punem si scortisoara.
Taiem aluatul in doua jumatati pe lung si apoi ne apucam de rasucit si taiat; de la margini spre centru, intoarcem pentru ca sa putem taia mai usor si apoi taiem felii de aproximativ 0,5 cm cu un cutit bine ascutit.
Punem mini palmierii in tava si coacem timp de 10-15 minute pana se rumenesc frumos.
Servim mini palmierii cu lapte sau cafea.
Sunt delicioși!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]