Cand e vorba de pizza nu conteaza ca afara sunt 35 de grade la umbra, ca e seara tarziu sau dimineata devreme, ai mei copii spun ” vrem! „. Probabil ca stiti si voi cum sta treaba asa ca sunt convinsa ca ma intelegeti cand va scriu ca ieri pe caldurile asta am aprins aragazul si nu oricum ci la maxim ca sa le fac tigrisorilor pizza. Retete de pizza sunt destule, cu blat crocant sau pufos, am si eu pe blog aici o multime, de data asta am vrut sa fac altceva, nu neaparat ca si forma cat si ca si consistenta. Copiii mei sunt inca destul de mici asa ca prefera blaturile pufoase, cele subtiri si crocante le dau bataie de cap dar stati linistiti ca nu le refuza :).
Vorbeam de o alta consistenta pentru ca de data asta am framantat un aluat cu lapte in loc de apa si pot sa va spun ca a iesit foarte bun, moale si usor dulce. Am ales sa le fac mai mici si va sfatuiesc si pe voi s ale faceti asa, copiilor o sa li se para mult mai interesante.
Ingrediente 10-12 bucati:
- 500g faina
- 20g drojdie proaspata
- 2 linguri ulei de masline
- aprox. 375 ml lapte
- 1 lingurita sare
Pentru topping;
- rosii pasate
- oregano
- ciuperci proaspete, ardei, ceapa , sunca, salam picant
- aproximativ 400g mozzarella ( nu va zgarciti ca ea face totul )
- busuioc proaspat ( optional)
Cu aluatul cred ca stiti ce trebuie sa faceti; frecati drojdia cu putin zahar ( 1/2 de lingurita) apoi adaugati o lingura de faina si putina apa calduta. Lasati sa creasca la cald.
Intr-un bol punem faina, sare, uleiul de masline si adaugam drojdia crescuta. Punem si laptele caldut si framantam rapid un aluat ce se desprinde de pe peretii vasului. Lasam sa creasca o ora timp in care explicam copiilor cu rabdare ca imediat e gata :)
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie de aprox. 0,5 cm si apoi decupam cercuri cu diametrul de 9 cm.
Preincalzim cuptorul la 275 grade ( la maxim)
Punem in tava foaie de copt pete ea asezam discurile de aluat. Pe fiecare punem sos de rosii, presaram oregano si apoi dupa imaginatie sau dupa ce va place punem bucatele de sunca, ardei, ceapa, rosii, salam picant, ciuperci…bineinteles ca tura a doua a fost „rustica” pentru sotul meu cu kaizer, ardei iute si carnat picant.
Bagam mini pizzele la cuptor timp de 5-7 minute, depinde cate grade are aragazul la maxim. O sa creasca frumos si pe margini incep sa se rumeneasca. Scoatem mini pizzele si presaram din belsug mozarella. Mai bagam la cuptor cam 2 minute pana branza se topeste bine. Eu prefer sa o pun la sfarsit tocmai pntru ca sa nu se prajeasca prea tare.
Presaram deasupra ( daca va place) busuioc proaspat si servim.
Sunt demential de bune, nu are rost sa va spun ca la noi s-au topit rapid :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna,
Reteta e faina,dar exista o greseala la ingrediente.
Nu stiu cine poate face aluat din proportia de 200gr lichid si 500 faina.
Incercati paine cu 400 gr apa si 1000gr faina :)))
Va rog corectati.
Pozele sunt frumoase,mi-au placut si cand sa fac azi …am facut cu 300gr faina si 210 lapte.Desi nu cred ca e proportia perfecta.
Va multumesc.
Ma uit si remediez, multumesc