Musaca de dovlecei cu piept de pui


Nici nu mai stiu ce sa fac de mancare… aveam un piept de pui cumparat pentru snitele si m-am gandit sa schimb meniul si sa fac o musaca. E rapida si gustoasa, va las sa improvizati daca nu aveti toate ingredientele :).

Ingrediente:
3 dovlecei
1 piept de pui
1 ardei rosu
3-4 catei de usturoi
2 rosii
150 g cascaval
sare, piper

Taiem dovleceii felii de-a lungul ( se poate si rondele) si le presaram cu putina sare.
Se taie pieptul de pui bucatele si se condimenteaza. Il prajim in putin ulei. Cand este gata adaugam ardeiul taiat cubulete si 3 felii sau capetele de la dovlecel taiate tot cubulete . Lasam 4 minute si apoi adaugam usturoiul zdrobit.

Stingem focul si ne ocupam de dovlecei.
Ii prajim intr-o tigaia antiaderenta si ii scoatem pe un platou.

preincalzim cuptorul la temperatura mare.
Luam un vas de  yena il ungem cu putin ulei si punem un strat de dovlecei, apoi compozitia cu pui si ultimul strat tot de dovlecei. Deasupra aranjam frumos felii de rosii si radem branza.
Bagam la cuptor 7 minute pana se gratineaza frumos si apoi servim .

Daca doriti puteti servi cu putina smantana.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Musaca de dovlecei cu piept de pui”

  1. Salut Amalia!:*
    Se pare ca nu ti`am mai scris de ceva timp desi te`am vizitat cel putin de vreo 2 3 ori pe sapt si chiar am mai gatit cate ceva de la tine!aaaa da sa nu uit te`am recomandata si mai multor prietene:)!
    mmmm ce bine arata musacaua ta o sa o incerc si eu acuma dupa ce mi se termina sarmalutele!
    te pup si ast cat mai multe retete noi:*

  2. ff bun arata :)
    te asteapta un premiu la mine pe blog cand doresti sa mergi sa-l ridici te pup
    (daca vrei sami zici programul d epoze :)

  3. Anca multumesc ptr premiu :). programul este de la aparat ( eu am un Canon , a fost pe DVD-ul de instalare) , o s avorbesc cu sotul sa vad daca ti-l pot trimite ( eu nu ma prea pricep la chestii din astea).

  4. Amalia draga,
    nu ma pot abtine sa nu te felicit. Cum sunt la dieta, scanez blogurile de cateva ori pe saptamana in cautare de inspiratie. Ea nu-stiu-cata oara cand iar ma opresc la tine. Felicitari inca o data si tine-o tot asa!

  5. Buna Amalia!! Vreau sa iti spun ca ai un blog superrr, il vizitez de 3-4 ori pe saptamana, toate retete sunt accesibile si delicioase…
    te pup! & spor la gatit!!!

  6. Amalia … felicitari pentru blog. Citesc mai multe bloguri de mancare (cum ar fi foodgawker, food&fizz) dar cand vine vorba de o reteta buna, simpla si cu un gusst mai aproape de casa intotdeauna ma uit la blogul tau. Am incercat reteta cu singurul fapt ca am adaugat un mirapoix clasisc in amestecul de pui si din cauza ca aveam prea mult amestec am pus un strat in plus. Foarte bun. Multumesc.

  7. Delicioasa! Este o reteta extraordinara! Am facut-o azi, am servit deja o portie si incerc sa ma abtin sa nu o termin pana soseste sotul meu de la servici.Ai un blog extraordinar! Felicitari!De cand sunt proaspat mamica gatesc mai mult si nu trece zi sa nu te vizitez.
    Iti multumesc din inima!
    Numai bine! Alina

  8. buna,foarte interesant ceace faci.eu cautam o reteta de tort diplomat si ma uimit pagina ta.eu sunt in madrid de 6 ani ,si incepem sa ne adaptam la stilul lor de viata(mancare,traditii..)copii mei deja incep sa le placa mai mult retetele lor.mie nu.felicitarisi un an nou fericit pentru tine si pentru toti romani oriunde s-ar afla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.