Musaca de dovlecei

Profit cat mai mult de legumele proaspete si gatesc intr-un ritm alert tot felul de combinatii :)). Adica nimic serios … si daca stau sa ma gandesc unde se mai coc acum dovlecei ?.

Asadar o reteta de musaca mai usoara in care in loc de cartofi am folosit dovlecei.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 400g carne tocata de porc
  • 2 dovlecei potrriviti
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 gogosar
  • 100ml bulion
  • sare, piper, cimbru
  • ulei

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam carnea si amestecam, apoi lasam la foc mic sa se faca. Eu am pus si putin gogosar tocat. Cand a scazut zeama si carnea a inceput sa se rumeneasca potrivim de sare, adaugam putin cimbru si oprim focul.

Intr-o tava punem putin ulei, apoi asezam felii de dovlecei ( cam de 5mm grosime), carnea si apoi inca un strat de felii de dovlecei. Deasupra punem sare, cimbru, felii de rosii si gogosar, bulionul si bagam tava la cuptor timp de 30 min la 170g C.

Nu mai puneti apa deoarece au dovleceii destula :).

Servim cu smantana.

Observatii:

Puteti praji feliile de dovlecei in ulei, mie mi s-a parut prea grea mancarea cu atatea prajeli si le-am pus crude.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Musaca de dovlecei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.