Pentru ca urasc cuvantul decadent nu o sa-l folosesc in caracterizarea acestei prajituri :) . Negresa este o prajitura cu multa ciocolata, cacao si unt, genul de prajituri din care nu poti manca o jumatate de tava asa cum ne-ar place, din simplul motiv ca este foarte consistenta. Reteta este aproximativ la fel la toate negresele, ideea este sa folositi ciocolata de calitate pentru ca influenteaza foarte mult gustul prajiturii. Pentru ca mie nu-mi plac prajiturile foarte dulci, combinatia cu branza de vaci si fructe de padure mi s-a parut ideala asa ca am si pus-o in practica in reteta de mai jos, si va scriu sincer ca a iesit o „bunaciune” de prajitura :). Sa stiti ca se face foarte usor si rapid, singurul minus este ca e putin cam scumpa (pentru buzunarul meu).
Ingrediente ( folosim pentru masurat o cana de 250ml ):
- 170g unt
- 200g ciocolată ( am folosit cu 75% cacao)
- 100g faina
- 20g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua mari
- 1 cana de zahar ( eu am pus cam 3/4)
- un varf de cutit de sare
Pentru umplutura de branza si fructe de padure:
- 450g de branza de vaca grasime minim 25% ( bineinteles ca Philadelphia ar fi cea mai nimerita dar costa nene :))
- 1/2 cana smantana ( orice smantana )
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 60g zahar
- 2 oua mari
- 170g fructe de padure ( eu am folosit congelate)
1. Preincalzim cuptorul la 180g C. Folosim o tava de 28x20cm.
2. Untul si ciocolata le topim la microunde. Faina, cacao, sarea, praful de copt se amesteca intr-un bol. Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste apoi adaugam alternativ untul topit cu ciocolata si amestecul de faina. Mixam cu viteza mica pana se incorporeaza.
3. Branza, ouale, zaharul, smantana si vanilia le punem intr-un bol si le amestecam.
In jumatate din compozitia de branza punem fructele de padure si amestecam usor.
4. Folosim o tava de 28x20cm in care asezam hartie de copt.
Turnam 1/2 din amestecul de ciocolata, apoi 1/2 din amestecul de branza. Turnam cealalta jumatate de amestec cu ciocolata, o intindem frumos cu o lingura pentru ca este putin mai tare apoi punem amestecul de branza cu fructe de padure.
Coacem la 180g C timp de 60min. Daca se rumeneste prea tare puteti pune o folie de aluminiu deasupra.
Lasam sa se raceasca bine si taiem felii patrate ( nu foarte mari) cu un cutit bine ascutit.
Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Am pregatit ingredientele sa fac astazi aceasta prajitura, ca imi lasa gura apa :) Dar, doar 100 gr. Faina ptr toata prajitura? Multumesc
Da, daa :)
Succes si sa-mi scrii cum ti-a iesit.
Promit! Multumesc ptr promptitudine :)
A iesit super! Multumim :)
Cu drag :)
am folosit philadelfia dar totul a esit oarte moale ,sa vad cum ese din cuptor