Omleta de primavara


Azi am gatit aceasta omleta delicioasa, cu legume colorate :). O recomand din suflet deoarece este tare buna si consistenta chiar daca nu contine carne.
Ingrendiente:

  • 4 oua
  • 2 morcovi mici
  • 3 cartofi potriviti
  • cam 100 g mazare verde ( puteti inlocui cu sparanghel, dovlecel)
  • 1 ardei copt si curatat
  • 50 ml lapte
  • 1 vf cutit praf de copt
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana +150 ml apa
  • putin ulei

Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se fierb in apa cu putina sare timp de 10 minute. La fel se procedeaza si cu morcovii, se fierb iar dupa 5 minute se adauga si mazarea.

Separat se bat ouale, se adauga laptele amestecat cu praful de copt si legumele scurse de apa in care au fiert impreuna cu ardeiul tocat.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se toarna omleta. Se coace 10 minute la foc mic. Daca tigaia este de calitate o sa o puteti intoarce cu totul, daca nu patiti ca mine,o intoarceti pe bucatele :).
Separt se caleste faina in putin ulei si se adauga smantana amestecata cu apa. Amestecam mereu la foc mic, adaugam si putina sare si obtinem un sos care il turnam peste omleta. Servim calduta.
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Omleta de primavara”

  1. Imi place mult reteta asta mai ales ca eu obisnuiesc sa fac ouale cu tot felu de ingrediente. Am sa o incerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.