Orezul cu lapte este un mic dejun ideal sau o cina usoara pentru toti cei care iubesc aceasta combinatie. Cine nu a auzit de sutlac, celebrul orez cu lapte de origine turceasca trebuie sa-l incerce, reteta o gasiti pe blogul meu aici.
Cea mai grea chestie la orezul cu lapte va scriu sincer este sa aveti grija sa nu se arda. Eu am patit-o de cateva ori , e adevarat ca trebuie sa stai cu lingura langa el, adica sa amesteci cam tot timpul pana se fierbe. Dar va spun ca merita este foarte bun si o data ce l-ati incecrat veti vrea sa repetati reteta.
Am ales sa-l prepar cu capsuni pentru ca acum e sezonul lor si se gasesc proaspete si aromate. Desigur puteti folosi si alte fructe de padure, zmeura, afine, care pot fi proaspete sau congelate. Asadar il puteti prepara si in alte anotimpuri.
Reteta este pentru doua portii dar va recomand sa dublati din start ingredientele, eu l-am mancat cald aproape jumatate cand l-am facut.
Orez cu lapte și căpșuni
Ingrediente 2 portii:
- 110g orez cu bobul rotund
- 450ml lapte
- 50ml apa
- 1 plicuri zahar vaniliat
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri zahar
- 20g unt
- 250g capsuni proaspete
- 2 linguri iaurt grecesc
Puneti intr-o cratita orezul si apa si le puneti la foc mic sa fiarba. Cand orezul a absorbit toata apa adaugati jumatate din lapte, zaharul vaniliat si zaharul. Fierbeti la foc potrivit, amestecand mereu si cand a absorbit tot lichidul adaugati restul de lapte. Cand orezul s-a fiert ( aprox. 10 minute), stingeti focul si adaugati untul si coaja rasa de lamaie.
Puneti deoparte cateva capsuni pentru servit si restul le faceti piure cu un blender si le amestecati in budinca gata facuta. Adaugati si iaurtul si amestecati usor. Eu am pus si o lingurita de gem de capsuni .
Asezati in boluri si lasati sa se raceasca ( daca aveti rabdare) .
Decorati cu capsuni si frunze proaspete de menta.
Serviti cu multa pofta!
Este absolut delicios!
Reteta este preluata de pe un forum culinar maghiar.
Alte retete de desert cu orez pe blogul meu
Budinca de orez cu mere caramelizate
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]