Paine in ou prajita

Paine-in-ou-prajita-1-amalia

Un mic dejun rapid si satios in diminetile reci de iarna ( si nu numai). Painea in ou prajita era si este preferata tuturor atunci cand vine vorba de micul dejun, am scris de iarna pentru ca iarna parca merge mai bine impreuna cu un ceai cald si aromat. Reteta este foarte simpla si practica și se poate prepara atât în tigaie cât și la cuptor.

Avem nevoie de:

  • 4-5 felii de paine ( de preferinta mai veche)
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • sare
  • ulei

Feliile de paine se taie in doua, se trec rapid prin lapte si prin ouale batute cu putina sare. Se prajesc in ulei incins si se scot pe un servet de hartie.


Daca doriti puteti rade cascaval deasupra.

Noi le-am servit cu ceai.

Această rețetă se poate face și în varianta mai sănătoasă adică la cuptor.

Încingeți cuptorul la 200 grade C cu ventilație.

Treceți pâinea prin lapte, apoi ou bătut și apoi o puneți în tava tapetată cu hârtie de copt.

Băgați tava la cuptor, după aproximativ 10 minute întoarceți feliile de pâine și le mai lăsați 3 minute.

Serviți!

În varianta dulce adăugați în ouăle bătute 1 plic zahăr vanilat, și când le scoateți de la cuptor puneți deasupra puțin zahăr și scorțișoară.

Aici aveti reteta video pentru cele la cuptor

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


22 de comentarii la „Paine in ou prajita”

  1. ..ooo,ce buna e painea asta in ou Amalia ,de-atatea ori le fac si eu si cu branza rasa deasupra si cu zahar …asa-i place la Karina(fiica-mea),te pup!

    1. Claudiu stiud espre ce vorbesti :), sotul meu ca toti romanii e mare mancator de paine si am avut ceva probleme in Germania :))… Cred ca o sa-ti reuseasca reteta .

      1. in comunitatile cu un anumit procent maghiar. In MM de unde-s eu, tot bundas ii ziceam, dar la mine in familie bunica era maghiara si vorbeam 2 limbi si era ceva normal. Un prieten vecin roman(fara legaturi maghiare), le zicea „paine cu ou” si mi se parea ciudat sa n-aiba un nume mai acatari :D

  2. Acuma am terminat de mancat cateva paini in ou…dar painea din america nu e deloc la fel ca cea de acasa si n-a avut consistenta potrivita…parca a fost prea moale inauntru. Niciodata nu mi-a placut sa adaug lapte …..painea in ou ar trebui sa fie crocanta…nom nom nom

    1. Mda din cauza painii, data viitoare sa nu o mai inmoi in lapte, imi pare rau dar nu am de unde sa stiu cum e painea in America , banuiesc ca e foarte pufoasa si moale… poate gasesti pe la brutarii paine de casa .

  3. Eu si cu familia mea suntem din Romania dar eu si sotia lucram in Italia cand am venit in Romania in 13 August imi era pofta de paie in ou ca la mama acasa am mers la tara si acolo neam strans cu toti si am ciugulit cu toti paine in ou . Sa stiti ca in Italia restaurantele romanesti sunt foarte scumpe si ai o pofta de bunatatile de acasa (mai ales de craciu).

  4. bunica-mea facea bundas din astea cu „sos de mazare”(in maghiara ii zicea „borso fozelek”… nu-s sigur ca traducerea drept „sos” e corecta). Oricum, un deliciu :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.