Cred că deja vă sună cunoscută această variantă de servire a painii, este o reteta extrem de simpla si rapida se face in 5 minute. Painea prajita cu usturoi o cunoastem din copilarie, doar ca aceasta varianta este una mai delicioasa pentru ca se adauga unt plus marar. Da, combinatia este una minunata!
Painea prajita cu usturoi se poate servi ca atare cu un pahar de iaurt, o cana de ceai aromat sau la supele creme chiar si cu salate. Reteta o am de pe un forum rusesc, mi-a placut mult cand am vazut-o asa ca am si pus-o in aplicare. Avand in vedere ca este cu usturoi, probabil ca cel mai indicat este sa o serviti la cina dar daca sunteti intr-o zi de weekend sau nu mergeti la servici se poate si la micul dejun.
Ingredientele sunt simple si accesibile va rog sa nu le inlocuiti :)
Paine prajita cu usturoi
Ingrediente:
- felii de paine ( 1 bagheta sau paine integrala, felii de franzela)
- aproximativ 150g unt
- 3 -4 catei de usturoi
- sare
- marar verde
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius
Bagheta o taiem felii mai grosute.
Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoiul zdrobit si mararul tocat ( acest amestec il puteti folosi si la un gratar de exemplu ).
Ungem din belsug cu unt feliile de paine, apoi le asezam una langa alta in tava si bagam tava la cuptor aproximativ 5 minute pana se rumenesc frumos.
Servim ca atare cu un pahar de iaurt sau un ceai cald.
Sunt foarte bune, pana s-au racit eu am mancat vreo 4-5 bucati :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]