Pancakes-urile cu ciocolata sunt pufoase, ciocolatoase și merg foarte bine servite cu capsuni proaspete, zmeura sau sirop de ciocolata. Ramane la alegerea voastra sa le personalizati dupa cum va place. Sunt un mic dejun perfect ce va pregateste pentru o zi frumoasa si cu multa buna dispozitie.
Mi-am dorit de mult timp sa le incerc deoarece nu-i asa, tot ce este cu ciocolata e minunat de bun.
Recomandari nu am foarte multe, se prepara destul de usor, in principiu se amesteca in boluri separata ingreidentele uscate si cele umede apoi s eunesc si se coc clatitele. Singura recomandare este sa aveti grija cum le coaceti, focul trebuie sa fie potrivit, tigaia antiaderenta. Nu le lasati prea mult deoarece se ard rapid.
Ca si toppinguri puteti folosi zahar pudra, capsuni, zmeura , sirop de ciocolata, miere, chips-uri de ciocolata.
Eu am facut portie dubla din prima si au iesit destul de multe. Nu vreau sa va enervez cu gramajele asa ca am folosit ca unitate de masura cana si lingura pentru a le putea prepara cat mai rapid.
Pancakes cu ciocolată
Unitate de masura cana de 200ml
Ingrediente uscate:
- 3/4 de cana de faina alba de tip 000
- 2 linguri cacao
- 1,5 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri zahar tos
Ingrediente umede:
- 1 cana de lapte
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri unt topit si racit ( puteti inlocui cu ulei dar nu garantez ca clatitele vor avea aceeasi textura si acelasi gust)
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate (faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul tos).
Intr-un alt bol se amesteca ingredientele umede ( laptele, oul, esenta de vanilie si untul topit si racit)
Adaugati amestecul umed la cel uscat si amestecati usor cu un tel. In poze apare mai multa compozitie pentru ca asa cum am scris la inceput am facut portie dubla.
Incingeti o tigaie antiaderenta si ungeti-o cu putina grasime ( unt sau ulei).
Turnati cu un polonic mai mic clatitele si lasati-le sa se faca la foc potrivit pana cand pe suprafata apar bule mici . Intoarceti-le usor si prajiti si pe cealalta parte. Atentie asa cum am scris sa nu fie prea puternic focul altfel se ard. Si eu am ratat cateva fara sa mi dau seama desi am citit asta in reteta originala .
Scoateti clatitele si serviti-le pudrate cu zahar sau cu fructe asa cum am scris mai sus.
Sunt foarte pufoase si moi
Reteta este preluata de pe flavormosaic.com
Alte retete de pancakes pe blogul meu:
Pancakes cu banane si fulgi de ovaz
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]