Papanasi 2

 

papanasi-amalia-1

Asa-i ca nu puteti sa-i refuzati ? La mine pe locul 2 dupa inghetata sunt papanasii … ii ador pur si simplu! Va prezint o alta reteta cu sanse sigure de reusita :).

Ingrediente ( pentru 5 bucati ):

  • 250g branza de vaci grasa
  • aprox. 100g faina
  • 1 ou mare
  • 1 pliczahar vaniliat
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1/2 linguriță de bicarbonat

Punem intr-un bol branza, plicul de zahar vaniliat, galbenusul de ou si coaja de lamaie. Frecam bine cu o lingura de lemn apoi adaugam albusul batut spuma. 3/4 din faina o amestecam cu bicarbonatul si o adaugam la amestecul de branza . Framantam usor cu degetele pana obtinem o coca potrivit de moale. Restul fainii o folosim la modelarea papanasilor.
Intindem o foaie groasa de 1 cm si cu un pahar mai mare decupam papanasii. Facem cu degetul o gaura in centru.
Din margini formam 5 bilute . Din compozitia de mai sus rezulta 5 papanasi mari si 5 bilute.
Ii prajim in ulei incins ( baie de ulei ) pana se rumenesc frumos.

Scoatem papanasii pe un servet absorbant,
apoi ii servim cu ce dorim; smantana , dulceata de visine , zahar pudra.
Nu va invit la o portie ca i-am mancat pe toti :).

Poze cu reteta probata

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


36 de comentarii la „Papanasi 2”

  1. Ce apetisant arata. mi-au lasat gura apa :D Niciodata nu am incercat sa fac, dar vad ca nu e atit de greu. Trebuie numaidecit sa incerc 8->

  2. nu cred k mai rezist in ritmul asta.pana vine bebe trebuie sa ma mut mai app de tine.sau sa iti cumperi un aparat care face pozele mai urate…..glumesc….am poftit la ele….arata delicios

  3. buna amalia,incerc de mult sa intrui in blogu-ul tau dar sant cam grea de cap cu net-ul ,am incercat unele retete si mi-au iesit fff bine,blatul de tort iese super,poate fac sambata papanasi ca arata fff bine.tino tot asa,as vrea sa te votez ptr.concurs,paote gasesc pe cineva sa-mi arate cum .te pup

  4. Buna Amalia.de ceva timp am descoperit blogul tau si tin sa te felicit.am incercat multe retete si toate mi'au iesit delicioase.am 22 de ani si nu mi'a placut niciodata sa gatesc,dar de cand am descoperit blogul tau,a inceput sa imi placa.iti multumesc k m'ai convins sa ma apuc de gatit.:)

  5. Claudia pentru mine asta e o mare realizare ( faptul ac datorita blogului meu te-ai apucat de gatit :)) Iti tin pumnii si la cat mai multe retete reusite !

  6. Tocmai am papat papanasi superi buni, si am mai papat si rulada de piept de pui, deci super tot, eu si sotul iti multumim

  7. mia si Anonymous.. tare ma indoiesc ca voiu aveti idei proprii. Retetele Amaliei sunt intr-adevar un deliciu. Dar asta nu inseamna ca nu ea le-a facut. Ce ar fi sa nu mai comentati aiurea si sa nu o mai indispuneti ptr ca va simtiti ofensate? :) Si apropo Amalia, am sa incerc si eu reteta. Bag seama ca o sa fie buuuuuun rau!

    1. Adriana sper sa-ti reuseasca reteta, nu ma supar daca primesc observatii ce au legatura cu reteta. In rest ce sa zic , gura lumii…

  8. Am o intrebare: cu ce am gresit de nu au crescut papanasii? :( Au ramas mici, nu s-au umflat de fel. Imi poti spune te rog cam ce-as putea face sau ce am gresit?

  9. am facut si eu azi,au iesit super buni,ne plac la nebunie,.si eu am incercat multe retete de pe blogul tau,imi place mult sa gatesc de aici pt ca explici sa priceapa si cel mai nepriceput om.te pup amalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.