Asa-i ca nu puteti sa-i refuzati ? La mine pe locul 2 dupa inghetata sunt papanasii … ii ador pur si simplu! Va prezint o alta reteta cu sanse sigure de reusita :).
Ingrediente ( pentru 5 bucati ):
- 250g branza de vaci grasa
- aprox. 100g faina
- 1 ou mare
- 1 pliczahar vaniliat
- putina coaja rasa de lamaie
- 1/2 linguriță de bicarbonat
Punem intr-un bol branza, plicul de zahar vaniliat, galbenusul de ou si coaja de lamaie. Frecam bine cu o lingura de lemn apoi adaugam albusul batut spuma. 3/4 din faina o amestecam cu bicarbonatul si o adaugam la amestecul de branza . Framantam usor cu degetele pana obtinem o coca potrivit de moale. Restul fainii o folosim la modelarea papanasilor.
Intindem o foaie groasa de 1 cm si cu un pahar mai mare decupam papanasii. Facem cu degetul o gaura in centru.
Din margini formam 5 bilute . Din compozitia de mai sus rezulta 5 papanasi mari si 5 bilute.
Ii prajim in ulei incins ( baie de ulei ) pana se rumenesc frumos.
Scoatem papanasii pe un servet absorbant,
apoi ii servim cu ce dorim; smantana , dulceata de visine , zahar pudra.
Nu va invit la o portie ca i-am mancat pe toti :).
Poze cu reteta probata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce apetisant arata. mi-au lasat gura apa :D Niciodata nu am incercat sa fac, dar vad ca nu e atit de greu. Trebuie numaidecit sa incerc 8->
nu cred k mai rezist in ritmul asta.pana vine bebe trebuie sa ma mut mai app de tine.sau sa iti cumperi un aparat care face pozele mai urate…..glumesc….am poftit la ele….arata delicios
Offf! :)
credeam ca e mai complicata reteta asta.arata foarte bine!!!
buna amalia,incerc de mult sa intrui in blogu-ul tau dar sant cam grea de cap cu net-ul ,am incercat unele retete si mi-au iesit fff bine,blatul de tort iese super,poate fac sambata papanasi ca arata fff bine.tino tot asa,as vrea sa te votez ptr.concurs,paote gasesc pe cineva sa-mi arate cum .te pup
Dragele mele va multumesc pentru aprecieri, sper sa incercati reteta, o sa va reuseasca sigur :). Va pup si weekend placut!
Buna Amalia.de ceva timp am descoperit blogul tau si tin sa te felicit.am incercat multe retete si toate mi'au iesit delicioase.am 22 de ani si nu mi'a placut niciodata sa gatesc,dar de cand am descoperit blogul tau,a inceput sa imi placa.iti multumesc k m'ai convins sa ma apuc de gatit.:)
Claudia pentru mine asta e o mare realizare ( faptul ac datorita blogului meu te-ai apucat de gatit :)) Iti tin pumnii si la cat mai multe retete reusite !
Nu stiu…nu se aude cum imi picura in gura? :)
Arata demential papanasii tai!!
Am facut si eu papanasii Amalia si sunt foarte buni!!! Reteta e simpla si foarte usoara! te pup
Eu si sotul meu suntem topiti dupa papanasi :D
Maine incercam si reteta asta pt ca inca nu am gasit-o pe cea perfecta!
Tocmai am papat papanasi superi buni, si am mai papat si rulada de piept de pui, deci super tot, eu si sotul iti multumim
Cu drag Marilena sa le mancati cu placere, sper sa incercati si alte retete .
amalia spune-mi te rog ce fel de branza ai folosit?branza marunta nesarata?sau?
tare ma indoiesc ca retetele acestea le-ai facut tu Amalia.
nu cred ca ai tu facut aceste retete.
Daca nu crezi la ce te uiti .Esti libera sa crezi ce vrei dar noi incercam si sint bine venite retetele lui AMALIA
Daca nu eu atunci cine ? :))
mia si Anonymous.. tare ma indoiesc ca voiu aveti idei proprii. Retetele Amaliei sunt intr-adevar un deliciu. Dar asta nu inseamna ca nu ea le-a facut. Ce ar fi sa nu mai comentati aiurea si sa nu o mai indispuneti ptr ca va simtiti ofensate? :) Si apropo Amalia, am sa incerc si eu reteta. Bag seama ca o sa fie buuuuuun rau!
Adriana sper sa-ti reuseasca reteta, nu ma supar daca primesc observatii ce au legatura cu reteta. In rest ce sa zic , gura lumii…
Am o intrebare: cu ce am gresit de nu au crescut papanasii? :( Au ramas mici, nu s-au umflat de fel. Imi poti spune te rog cam ce-as putea face sau ce am gresit?
Deea ai pus bicarbonat ?
Buna Amalia,am o intrebare: se pune doar zaharul vanilat?Ies destul de dulci?Multumesc!
Simona eu asa am incercat reteta si mi s-a parut ca sunt dulci… poti sa pui 1 lingurita de zahar eventual, dar nu mai mult
Merci,acuma ma apuc,vedem ce-o sa iasa:)
am facut si eu azi,au iesit super buni,ne plac la nebunie,.si eu am incercat multe retete de pe blogul tau,imi place mult sa gatesc de aici pt ca explici sa priceapa si cel mai nepriceput om.te pup amalia
Elena, papanasi as manca si eu zilnic :)… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, incerc sa explic cat de bine pot :).
intr-adevar au iesit super papanasii. sotul meu a fost foarte incintat de ei. te pup.
Ma bucur mult !
vreau papanasi copti in cuptor. nu am voie fripti in ulei
se pot face si la cuptor?
Nu stiu dar am o reteta de papanasi fierti :).
vreau papanasi copti in cuptor. nu am voie fripti in ulei. se pot coace?
bicarbonat de sodiu ai folosit?sunt noua in ale bucatariei…si un as vrea sa dau gres!!!multumesc frumos!!!
Da, sper sa-ti reuseasca!
buna amalia.am si eu o intrebare…ce fel de smantana ai folosit pt ornat?
Smantana fermentata ( adica nu dulce )de 12% grasime