Ingrediente:
- 400 gr urda,
- 2 oua
- 4 linguri gris
- 4 linguri faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau 1 praf de copt
- 6 linguri de zahar
- zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ulei pentru prajit.
Se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina, grisul si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet si se adauga totul peste urda faramitata cu furculita. Se framanta compozitia pana la omogenizare, apoi se formeaza bulgarasi care se turtesc, se face o gaura mica inauntru si se prajesc in uleiul bine incins.
Eu am pus faina mai multa ptr ca aluatul era foarte moale, iar ca forma, m-am gandit sa nu-i gauresc dar la copt au crescut si pana la urma tot cu gaura au ajuns . Sunt foarte usor de facut, dar mi se par un pic mai consistenti decat cei cu branza de vaci. I-am servit cu dulceata de visine si smantana dulce.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
acuma am facut pentru prima data:x. au iesit foarte buni.// mersi de reteta:*!
Cu placere Andrada :)
Din acest aluat pot face varianta de papanasi fierti? :)
Multumesc!
Cred ca cel mai bine încercați reteta de papanasi fierti iar in loc de brânză de vaci puneti urda.