Cele mai cremoase paste din lume! Glumesc, nu chiar din lume ci de pe blogul meu. Desigur ca mai am retete de paste cremoase dar acestea le intrec pe toate. O sa vedeti ca am dreptate daca incercati reteta. Ingredientele va apar in titlu in mare parte, nu trebuie sa lipseasca branza, in reteta originala era branza cheddar dar eu am folosit casvala pentru ca la magazinul unde fac cumparaturi de obicei nu era branza cheddar.
In sfarsit, din ingredientele de mai jos ies 6 portii generoase chiar daca se folosesc 350g de paste. Reteta am preluat o de pe un forum maghiar, era o adaptare a celebrei mac and cheese, am ochit-o tocmai pentru ca nu erau niste simple paste ci unele imbogatite cu sunca si broccoli, foarte bune in aceasta combinatie!
Ce tip de paste este recoamandat sa folositi?
In principiu avand in vedere ca este un sos cremos, e recomandat sa folositi paste care să se poată „îmbrăca” în sos. Puteti folosit farfalle, orecchiette, penne rigate, scoici, spirale.
Paste cremoase cu șuncă și broccoli
Ingrediente 4 portii generoase:
- 350g paste
- 150g sunca afumata
- 200g broccoli
- 200g branza cheddar (eu am folosit cascaval)
- 1/2 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 60g unt
- 650ml lapte
- 1/4 lingurita nucsoara
- 60g faina alba de grau fina
- 2 linguri ulei de masline
Pentru inceput fierbem pastele „al dente” . Ce inseamna al dente? Acest lucru înseamnă să le scoți din oală cu puțin timp înainte să fie fierte complet, adica cu 1-2 minute inainte de timpul de fierbere scris pe ambalaj ( banuiesc ca majoritatea cumparati paste ) sau timpul recomandat de fierbere.
Pana fierb pastele preparam sosul. Topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam apoi adaugam treptat laptele si amestecam rapid si energic sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana se ingroasa si apoi condimentam cu sare si nucsoara. Sosul e gata in mare parte.
Intr-o tigaie mai mare incingem uleiul de masline si prajim sunca taiata cubulete impreuna cu ceapa tocata marunt. Adaugam si usturoiul zdrobit, amestecam si mai lasam cateva secunde.
Adaugam sosul in tigaie si cascavalul ras, amestecam usor si daca e cazul mai adaugam sare . Condimentam cu piper.
Asa cum am scris fierbeti pastele si cand sunt aproape gata adaugati broccoli taiat buchetele mici.
Scurgem pastele si broccoli si le adaugati in tigaie.
Eu am mai adaugat aprox 50ml lapte, mi s-a parut ca sosul era prea gros, dar probabil asta difera in functie de branza folosita.
Serviti pastele fierbinti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Recomand! Simplu de efectuat și foarte, foarte gustoasă. Eu am făcut-o cu mix de brânzeturi rămase prin frigider și a fost extrem de bună. Mulțumesc pentru rețetă!
Cu drag!