Trebuiau sa fie spaghetti cu avocado, insa cand am vrut sa le pun la fiert am constatat ca sunt defapt capellini, un tip de paste mai subtiri ca spaghetele. In fine, acesta nu este un amanunt important, puteti sa folositi si alte paste in functie de ce aveti prin camara sau care va plac. Am ramas placut impresionata de aceasta reteta pentru ca avocado nu l-am consumat pana acum decat in varianta „rece”, adica in salate sau zdrobit si servit cu paine prajita.
Reteta de paste cu avocado este foarte simpla, cantitatile sunt pentru doua portii, se face rapid trebuie doar sa respectati pasii. Stiti ca avocado se oxideaza rapid asa ca prima data fierbeti pastele si in timp ce fierb preparati sosul pentru ele, atata tot. Eu le-am servit cu parmezan, puteti sa adaugati si ceva picant gen fulgi de chilli ( vad ca apar mereu in retete, apropo de ei eu prefer sa usuc ardeii din vara apoi ii pun in rasnita si cand am nevoie de ceva picant rasnesc si am rezolvat cu iuteala).
Si inca ceva, musai si neaparat sa folositi rosii uscate in ulei ca ingredient, dau un plus de gust preparatului. Ar fi bine sa aveti in camara un borcanel mic sunt foarte practice, daca nu aveti cumparati vrac, si daca va intreaba vanzatoarea la ce le folositi sa le spuneti si sa nu uitatti sa mentionati si blogul meu :))
Ingrediente pentru 2 portii de paste cu avocado
- 180g paste de preferat spaghete
- 1 avocado mai mare
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 2-3 rosii uscate in ulei
- 1 lingura ulei de masline
- putin suc de lamaie
- sare
- parmezan (optional) pentru servire
Cum preparam pastele cu avocado?
Punem apa la fiert pentru paste cu putina sare. Cand clocoteste adaugam pastele si ne apucam de treaba, nu va faceti probleme va incadrati in timpul de fierbere :)
Ceapa si usturoiul le taiem fin , le fel si rosiile uscate, tocam patrunjelul marunt. Avocado il punem intr-un bol, adaugam putin suc de lamaie si il pasam bine. Nu merge cu furculita, musai sa folositi blenderul vertical pentru ca trebuie sa fie fin si cremos. Adaugam restul ingredientelor, uleiul de masline, potrivim de sare.
Pastele le fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj apoi le strecuram si le punem intr-un bol. Adaugam pasta de avocado si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Servim pastele fierbinti cu parmezan si fulgi de chilli.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]