Daca nu as avea anumite probleme cu branza… as manca cred ca zilnic paste cu branza.
Si ar mai fi ceva… am un obicei tare prost; cand incep o punga de paste mai las asa, cam 100g nefolosite si trece timpul si ma trezesc ca am cateva pungi cu cateva paste. :)
Aseara le-am pus „la bataie”.
Simpla reteta si rapida.
Ingrediente pentru reteta de paste cu branza?
- 500g paste
- 300g branza ( cas, cascaval, branza de burduf)
- 80g unt
- 4 oua sau oia cum zice Adrian
- 200ml lapte sau smantana
- sare
- ulei
- putin pesmet (optional)
Cum preparam reteta de paste cu branza la cuptor?
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Fierbem pastele in apa cu sare apoi le lasam sa se scurga de apa in strecuratoare.
Branza o dam pe razatoarea mare.
Intr-un vas termorezistent sau tava mai groasa punem putin ulei si jumatate din cantitatea de paste. Punem si jumatate din cantitatea de branza si putin unt. Si putina sare :)
Apoi repetam si desupra punem ouale batute bine cu 200ml lapte sau smantana.
Punem si restul de unt taiat bucatele, saram si bagam tava la cuptor timp de 15-20 de minute, pana pastele se rumenesc frumos deasupra.
Servim pastele cu branza fierbinti vor fi un deliciu. Va invit sa aruncati o privire si pe reteta de paste cu avocado.
Observatii care v-ar putea fi de folos:
Puteti unge tava cu ulei sau unt si apoi sa o tapetati cu pesmet.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mama mea imi facea in copilarie…acum fac eu pentru ea:)!
o bunatate!!!
Multumesc pentru reteta numai ce am pus tava la cuptor. Sper sa mearga cu un vin rosu demidulce….
Astept sa-mi scrieti cum au iesit. Si cum a fost vinul :).
Ce fel de branza trebuie?
Eu am folosit cas de vaca dat pe razatoare si amestecat cu sare. poti folosi orice branza mai grasa care „se intinde” :)
mama ne face in copilarie cu fidea la cuptor de tara..nu era pe atunci aragaz…era foarte gustos cu banza de oi..aveam oi..