Pentru cei care adora pastele , este o reteta usor de realizat, in timp putin si cu un final deosebit de gustos .
Ingrendiente:
500 gr ciuperci pleurotus sau champignions
400 gr taietei lati
2 fire ceapa verde
4-5 catei de usturoi
200 gr smantana
200 gr lapte
1 lingura amidon sau faina de grau
sare, piper, ulei de masline
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe punga.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Ciupercile se spala, se taie fasii si se pun in tigaie peste ceapa si usturoi.
Se lasa sa se caleasca bine pana scade apa lasata, se sareaza.
Separat se amesteca amidonul cu smantana si laptele si se adauga la ciuperci. Se mai lasa cateva minute la foc mic, amestecand mereu.
Pastele se scurg de apa si se servesc cu sosul de ciuperci. Deasupra se presara branza ( de preferat parmezan).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata fuarte bine!! Si tie iti ies fain si pozele, pt ca ai lumina naturala in bucatarie…la noi…mai greu :(
Da, cred ca pentru lumina ne-am cumparat apartamentul asta, visul meu au fost geamurile mari si bucataria mare :)
Super pastele, le-am facut ieri si au fost foarte bune. Merci de reteta. :)
Georgis ma bucur ca ti-au iesit bune, sper sa incerci si alte retete ! :)
Hallo Amalia,
foarte frumoasä Rezetä.Kompliment.
Sosul meu Favorit. Yummmmm…
salutäri Jacktel
Jacktels iti multumesc , mie imi plac ciupercile sub orice forma!
Nu ma pot abtine, trebuie sa spun cate ceva. Am mai facut cateva din retele tale si toate au iesit minunate, ieri cand am facut pastele mi-am uimit sotul, le-a cerut si azi. Nu mi-a placut niciodata sa gatesc si sunt maritata de 9 ani , dar din cauza ca am plecat din tara, a trebuit sa ma adaptez situatiei, dar am facut-o in asa fel incat, acum iubesc bucataria si asta din cauza ta, asa ca, sper sa tu deranjeze mesajele mele. Te pup cu drag si numai bine! Luiza
Luiza asa de mult ma bucur pentru ce-ai scris :)… cum sa ma deranjeze mesajele tale ? esti asa de draguta … acum ma faci sa-mi para rau ca nu am mai postat de cateva zile nimic … te rog daca ai vreo idee la ceea ce gatesti sa-mi scrii . Te imbratisez cu drag si grija mare cu sotul sa nu se ingrase prea tare :)). Pup !
Da, ce sa mai spun a ajuns la 90kg, dar a renuntat la paine si a inceput sa faca sport din nou, iar pe fetita mea o bucur tot timpul cu torturile tale. A implinit 7 ani pe 7 aprilie si am dus un tort diplomat , tot de la tine „furat”, a fost ceva deosebit, am fost si aplaudata de copii. As vrea sa incerc azi „mamaliga cu branza in paturi”, doar ca am sa pun cascaval,nu am branza framantata, cred ca o sa fie bun si asa. Te pup inca o data si iti doresc numai bine! PS: Pana data viitoare. Luiza
Amalia, sa stii ca am facut paste cu ciuperci in sos de smantana, si mi-au iesit foarte bune , iti multumim pentru ca ai facut acest blog, asa ne mai orientam si noi ce sa mai facem de mancare cand nu stim .
Buna Amalia,am incercat multe dintre retetele tale,si toate mi-au iesit f bune,cel putin asa sustine sotul meu:)…..eu sunt inebunita dupa ciuperci si de aceea am incercat si aceasta reteta,a iesit nemaipomenit de gustoasa….dar crezi ca as putea folosii si putin piept de pui la aceasta reteta?
Desigur, poti sa pui si piept de pui , il prajesti separat taiat bucatele, apoi il amesteci cu ciupercile gata facute si la sfarsit adaugi sosul de smantana :).
Esti minunata de cand gatesc dupa retetele tare mi-am uimit sotul (pt ca eu stiam sa gatesc)si acum am invatat de la tine si vreau sa iti multumesc din tot sufletul meu pt asta si sa stii ca mereu intru sa vad ce retete noi ai mai pus ,te iubesc si sa stii ca iti doresc tot binele din lume ca faci multa lume fericita ……..
vreau sa te votez dar nu stiu sub ce nume esti inscrisa te rog sa mi spui
Anonim iti multumesc mult :). Blogul meu apare inscris cu denumirea
Retete…retete…retete.
Amalia, esti deja in "Favorites" pe un calculator… pe altele cand vreau sa gatesc ceva doar google: Amalia xxxxxxx. Azi a fost Amalia ciuperci pasta! :-))) Esti SUPER!!!!
Anonim multumesc :) sa stii ca este loc de mai bine, daca as avea timp as citi mai multe despre ingrediente dar din pacate ma impart intre serviciu si casa.
Azi am facut si eu reteta ta si mi-a iesit absolut delicioasa :x
Doar ca am intampinat o mica problema.. mi-a iesit sosul un picut mai grosut. Oare nu am facut ceva bine ? Ca din pozele tale reiese ca e mai lichid sosul.
Issa draga trebuia sa pui putina apa sa-l mai subtiezi, nu ai gresit cu nimic :).
Delicioss!!!
Am facut si vreau sa te felicit…. esti o super bucatareasa!!!!
Cu toata increderea dragelor, incercati ca iese delicios!!!
Multumesc mult :).
FELICITARI.MINUNATA RETETA ,NU AM CUVINTE….:),EU AM MAI ADAUGAT NISTE SUNCULITA PRAGA AFUMATA SI AM PUS CHAMPIGNIONS. DELICIOS MERITA INCERCAT, FELICITARI DOAMNA
Ioana multumesc mult, am o reteta care cred ca ti-ar place " Tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza " .
Faina reteta am incercat-o si eu si e super…! multumesc..!George
Super retete..am 19 ani si imi place f mult sa getesc…Sincer sa fiu am avut multe de castigat cu ajutorul bucatariei…..pe actuala mea prietena am cucerit-o gatindu-i unu din retetele tale:)) ms mult
buna….am cautat pe net de nebuna o reteta de paste cu smantana si ciuperci….pana la reteta ta(scuze ca vb la per tu pt ca nu ne cunoastem) nimic interesant…in seara asta am sa fac aceasta reteta……arata minunat si eu sunt chiar nebuna dupa ciuperci…de fapt imi place sa gatesc si sa incerc retete noi…acum lucrez in italia si sincer imi iese pe coate pasta cu rosii…aici se mananca zilnic asta la amiaza….nu mai pot sa vad sosul de rosii…asa ca o schimbare e mai mult decat binevenita….pupici si mersi ca publici retete minunate…abia astept sa fie gata ciupercile….
gata….tocmai am terminat de facut…wow…imi vine sa mananc acum desi e aproape miezul noptii aici…e super…nu am crezut ca va reusi asa de bn…..multumesc pt reteta postata….e wow…nu am cuvinte….felicitari
Ildiko te cred cu sosul de rosii…eu cand am fost in Italia am mancat doar paste sotate in putin unt topit… ma bucur ca reteta este pe gustul tau , sper sa incerci si alte retete de pe site. Te pup si numai bine !
Astazi am intrat pentru prima data pe blogul tau si am aruncat o privire. Splendid!!!! Cred ca voi face multe dintre mancarurile pe care le propui intrucat suna si arata delicios!!! Sotul meu va fi foarte incantat!!! E grec si ii place sa testeze tot ceea ce inseamna noutate sau amestecuri inedite. Locuim in Grecia si sunt deja familiarizata cu ceva retete de aici. Poate esti interesata sa auzi candva ceva idei de pe meleaguri elene. Multe felicitari!!!!:)
Anca sunt convinsa ca o sa-ti placa retetele … retetele grecesti le ador, chiar acum ma gandeam sa fac o salata de vinete cu ardei copti, am mancat anul trecut in concediu, a fost delicioasa :). Daca ai retete usoare de vara, incercate de tine poti sa-mi trimiti pe mail. Te pup si numai bine !
Cea Mai prosta retet pe care am vazut azi am facut manccare dupa retea si a fost de nota 0- cele mai proaste retete as atale ok
Am vazut ca ai mai scris un comentariu asemanator la alta reteta. Se pare ca retetele de pe site nu sunt pe gustul tau, te-as ruga sa incerci retete de pe alte site-uri culinare unde poate o sa gasesti retete mult mai bune. O zi frumoasa .
Super reteta! Am incercat-o in seara asta si am primit complimente.Multumim
Cu drag!
Foarte bun foarte bun! Chiar acum infulec. Felicitari si multumesc pentru inspiratie
Pofta mare !
salut, am facut reteta si am mai pus sunca presata taiata asa felite si nu am pus ceapa verde ca nu am avut, sotului meu a fost foarte incantat:)) a zis sa mai fac…..te pup
Sori sper sa incerci si alte retete de paste de pe site !
ceau draga mea, normal, te pup
ai niste retete foarte bune m-ai mult decat gustoase.reteta de paste arata tare bine am so incerc astazi.revin sa iti zic cum a esit
Este primul comment insa nu prima reteta reusita de pe site’ul tau. Retetele tale sunt ca la mama acasa (Cluj) :-D . Mersi! Ma inspir cu incredere. Imi era „dor” de spaghetti in sos alb cu ciuperci.
Succes si la mai multe
Multumesc si la mai multe ( retete incercate :)).
Excelenta reteta de paste, sosul e delicios :)
o reteta foarte bine explicata acum o prepar si eu nu am amidon dar o sa folosesc faina sper sa imi iasa „Mersi pt reteta”
Nicio problema daca folosesti faina, astept sa-mi scrii daca ti-au placut :)
Ce fel de smantana ai folosit? Dulce de gătit? Sau smantana normală, fermentata?
Smantana normala fermentata