Nici ca se putea o combinatie mai buna, reteta de dovlecei cu paste o am pe blog insa aceasta are si rosii in componenta si sosul este mult mai cremos. Cred ca in acest sezon dovleceii, mai precis retetele cu dovlecei sunt pe val , merita sa profitam de ei pentru ca sunt proaspeti si buni. Bineinteles ca restul familionului nu voteaza cu ce zic eu pentru ca lor doar dovleceii pane li se par interesanti si clatitele cu dovlecei.
As vrea sa mai precizez ca parmezanul este ingredientul minune la aceasta reteta, desi sincer ati mai conceput reteta de paste fara parmezan? Eu nu , il folosesc tot timpul, imi place tare mult, l-as manca si gol daca e dupa mine dar in sosul fierbinte de la paste e super delicios. In fapt cred ca parmezanul este pentru paste ca si smantana pentru ardeleni, de neconceput sa nu-l folosesti :)
Ce tip de paste se folosesc pentru aceasta reteta? Aproape orice tip, mai putin spaghetti, eu am ales pastele de tip fundita mi se par tare cochete daca pot sa spun asa si dau bine impreuna cu bucatelele de dovlecei si rosii.
Ingrediente 4 portii de paste cu dovlecei si rosii:
- 500g dovlecei ( am pus si zucchini, daca aveti si din cei galbeni cu atat mai bine)
- 250g rosii cherry
- 400g paste
- 1 legatura mica de patrunjel verde
- 3 catei de usturoi
- 80g parmezan
- sare, piper proaspat, ulei de masline
Paste cu rosii si dovlecei – mod de preparare
Incepem cu pastele, pana se fierb e gata si sosul, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem pastele al dente, adica mai putin cu un minut decat timpul de pe ambalaj.
Dovleceii ii taiem cubulete si ii prajim in 2-3 linguri ulei de masline timp de 5-6 minute pana scad frumos. Ii scoatem deoparte si in acelasi ulei adaugam usturoiul tocat marunt si rosiile cherry taiate in doua. Lasam 3 minute apoi adaugam dovleceii pastele, patrunjelul tocat si parmezanul.
Daca nu v-ati prins pana acum e musai sa aveti o tigaie mai mare sa incapa toata mancarea. Puteti adauga putin din apa in care au fiert pastele. Condimentam cu sare si piper, si servim bineinteles cu o portie zdravana de parmezan ras deasupra.
Sunt foarte bune!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]