Paste cu fructe de mare


Reteta asta mi se pare foarte potrivita pentru o seara de vineri … nu din acelea cu fotbal , cum am avut eu :)) ci o seara cand ai vrea sa mananci ceva bun( doar e vineri , facem exceptie :)) si sa porti o discutie la un pahar de vin… Mie imi plac fructele de mare  foarte mult , as manca zilnic ( pentru asta ar trebui sa ma mut in Spania, cred ) asa ca am cumparat saptamana trecuta si le-am pregatit vineri. Se fac foarte usor.

Ingrendiente:
400 g paste ( eu am folosit spaghete si cateva macaroane , punga de spaghete era inceputa :( )
400 g fructe de mare ( eu am folosit mix)
150 ml vin
sare
3 catei de usturoi
3 linguri ulei

Punem apa la fiert intr-o oala cu putina sare si un strop de ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe punga.
Intre timp incingem uleiul in wok, adaugam usturoiul , eu am pus si verde , lasam sa se prajeasca si apoi il scoatem si il aruncam . Punem fructele de mare congelate direct in tigaie, adaugam vinul si le lasam pana scade zeama.

Potrivim de sare si apoi adaugam pastele scurse sub jet de apa rece. Amestecam de cateva ori si servim imediat.

Se procedeaza la fel si cu fructe de mare proaspete.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Paste cu fructe de mare”

  1. draga amalia, paste cu fructe de mare fac si eu, in special cu midii. cu o mica diferenta – calesc putin usturoi si putina ceapa verde sau praz, adaug midiile si spre sfarsit rosii proaspete decojite si taiate cu toporul. cand il servesc, adaug patrunjel proaspat. si, uite asa, o sa ajung la 150 kg. te pup

  2. Alina draga daca renunti la paste si ramai doar cu fructele de mare nu te ingrasi garantat :)).Am retinut reteta ta si daca ajung prin Metro cumpar midii si o incerc. Mersic!

  3. Un mic sfat – pastele se fierb fara ulei, doar cu sare – o lingura de sare cel putin la litru de apa. Daca sunt de calitate nu ar trebui sa se lipeasca sau sa se moaie – ma refer la pastele/spaghetti cu cel putin 12 g proteine, fara ou. :-)

  4. MB iti multumesc mult pentru sfaturi, eu sunt destul de derutata cand citesc unele retete, de ex. si chestia asta cu uleiul , in unele scria, in altele nu … oricum eu ascult de tine :), am impresia ca esti mai bine informata in domeniul asta. Daca mai ai sfaturi le astept cu drag. Iti urez un weekend placut!

  5. Cu multa placere ! :)
    Pai si eu foloseam ulei, pina s-a nimerit sa am un prieten made in italy pt care pastele sunt ceva intre adoratie si fetis :D .. + obiect de colectie, in ordinea preferintei – Barilla, De Cecco, Voiello, Garofalo.. si evident lista ramine deschisa experimentelor, cu conditia, asa cum am zis si mai sus sa respecte o anumita proportie in compozitie.. si daca se poate sa fie facute prin tuburi (cred ca asta e termenul) de bronz – suprafata devine mai rugoasa si nu numai ca nu se lipesc dar tin mai bine sosurile… la fel de rugoase ies si cele facute manual, nu pe cale industriala… o mentiune speciala pt cele integrale – de preferabil sa fie din categoria bio, din moment ce in general pesticidele se concentreaza in invelisul extern al bobului de griu.
    Sper ca nu ti-am facut capul calendar :D dar ma bucur sa pot aduce informatii in plus, daca stiu ceva.
    Am azuns tirziu sa iti multumesc pentru urare, asa ca acum e rindul meu sa iti urez un weekend excelent :)

  6. Bune bune!
    Si noua ne plac foarte mult fructele de mare, asa ca am facut o adaptare cu aveam prin casa, si anume creveti rozalii si o cutie de somon la fel de rozaliu.
    Mmmm, au iesit super!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.