Cel mai simplu desert, unul din preferatele mele de cand eram mica, mama il facea des in post si nu numai. Trebuie sa-l incercati :)
Avem nevoie de :
- 300 g paste fainoase ( de obicei se folosesc tăieței lati dar orice model e binevenit)
- aprox 80 g miez de nuca macinat
- 40g unt
- zahar
- scorțișoara (opțional)
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurg . Nuca (mizeul de nuca) se prajeste putin la cuptor, apoi se macina si se amesteca cu zahar dupa gust.
Incingeti untul intr-o tigaie apoi adaugati pastele si nuca. Adaugati zahar după gust și daca va place aroma putina scortisoara.
Serviti!
Sunt delicioase :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
wow ce buni sunt ,eu mai fac cu grish sau cu mac.Mortali cind vrei ceva rapid si delicios ;-)
Daa, daaa ce-mi mai plaaac, chiar ca n-am mai facut de mult. Eu pun si putin unt, sunt super bune!
Eeii ce idei bune mi-ati dat !Eu nu-i stiu decat cu nuca, asa-i facea bunica si mama cand eram mica :).
Da, mama asa le face: dupa ce le fierbe, nu le clateste si pune putin unt in ele si amesteca sa se topeasca. Sunt buuune rau, hai ca mi-am facut singura pofta :)) In we fac si eu :P
Acum pun în practică reţeta ta. Mm-mm! Ştiam ceva, dar nu şi că se coace nuca în cuptor. Merci!
Gabriela o sa vezi ca sunt foarte buni asa :). Sa-mi scrii daca ti-au placut.
fetita mea mai nou numai asa vrea sa manance pastele.sant foarte bune.