Sigur ca da, pastele cu ton sunt unul din cele mai populare preparate cu ton alaturi de sandvisul cu ton. Se prepara rapid, simplu si sunt excelente la prânz dar mai ales la cina alaturi de un pahar de vin alb. Eu le stiu in varianta cu sos de rosii dar am fost curioasa sa vad cum e si aceasta varianta doar cu lamaie si sa stiti ca au avut succes!
Pastele cu ton si lamaie sunt un preparat fresh , usor de facut si rapid, ce o sa-l indragiti imediat daca sunteti fani ai pastelor cu ton.
Puteti sa le preparati cu spagheti sau linguini ambele tipuri de paste sunt acceptate :). Glumesc , pe acestea le recomand, puteti folosi si alt tip d epaste daca nu aveti la indemna desi cred ca fiecare are in camara o cutie de spagheti.
Paste cu ton și lămâie
Ingrediente 2 portii:
- 200g ton scurs de zeama din conserva
- 250g paste de tip spagheti sau linguini
- 2 catei de usturoi
- coaja rasa fin de la o jumatate de lamaie
- sucul de la o lamaie mica
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper, patrunjel verde
Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt aproape fierte preparam tonul, se face rapid in maxim 5 minute.
Tocam marunt 2 catei de usturoi pe care ii punem impreuna cu uleiul in tigaie. Adaugam coaja rasa de lamaie si lasam sa se prajeasca 30 de secunde.
Adaugam tonul scurs de sucul din conserva si sucul de lamaie si mai lasam sa se faca 1 minut. Condimentam cu sare si piper proapspat macinat.
Adaugam pastele fierte si scurse de apa si inca 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele. Amestecam usor si pastele sunt gata!
Pofta buna!
Daca doriti sa incercati si alte varianta de paste cu ton le gasiti pe blog aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]