Despre paste ca deobicei numai de bine, toti le indragim si daca nu ar fi afurisitul de cantar cred ca le-am consuma destul de des. La noi au mare succes orice tip de paste dar daca este sa fac un clasament al lor dupa forma, locul intai este clar adjudecat de spaghete.
Oricum in camara am stoc de paste, si cand nu stiu ce sa mai gatesc sau nu am nimic prin frigider fierb rapid cateva paste si le servim cu sos.
Mie imi plac pastele cat mai simplu preparate, desigur cu ingrediente de calitate si musai sa fie parmezan. Cred ca daca as fi un producator de paste le-as vinde direct cu o bucatica de parmezan infoliata langa ele :))
Reteta de paste cu usturoi si lamaie este uns simpla si gustoasa pe care va invit sa o puneti in practica. Sunt foarte bune, tocmai prin simplitatea lor. Plus ca se fac rapid, maxim 15 minute.
Paste cu usturoi și lămâie
Ingrediente 2 portii mari:
(Scriu 2 portii daca le mancati ca si un singur fel, daca mai serviti si altceva atunci sunt 4 portii)
- 400g paste de tip spaghette
- 200ml smantana pentru gatit
- 50g unt
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita suc de lamaie
- 50 g parmezan ras fin+ inca putin pentru pus deasupra
- sare, piper, fulgi de chilli
Fierbem pastele al dente conform indicatiilor de pe ambalaj, la noi au fost 9 minute.
Intr-o tigaie mai mare topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt. Prajim foarte putin doar cat sa se raspandeasca aroma si apoi adaugam smantana pentru gatit.
Lasam sa dea in clocot, adaugam coaja rasa de lamaie si apoi pastele scurse de apa ( nu le clatiti) parmezanul si sucul de lamaie. Lasam 2 -3 minute pe foc potrivit , daca sosul e prea gros mai adaugam cam 100ml apa in care au fiert pastele. Condimentam cu sare si piper proaspat
Servim fierbinti cu parmezan deasupra, putina coaja de lamaie si patrunjel verde.
Sunt absolut delicioase!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]