Paste în sos cremos cu chorizo și pui

paste-amalia-1

Doamne sunt atat de fericita ca am descoperit aceasta reteta minunata, va scriu si de ce. In primul rand pentru ca gatesc destul de des cu carne de pui si pastele sunt preferatele copiilor. Am incercat multe retete de paste cu pui insa parca toate au oarecum acelasi gust, adica carnea de pui stiti si voi ca nu prea are gust, ma refer la cea din comert. Combinatia cu chorizo e una salvatoare, deoarece carnea de pui preia gustul usor afumat de la chorizo.

Plus ca sosul cremos este atat de bun ca iti vine sa mananci pana faci poc :)

Sincer desi este o reteta destul de simpla mi se pare ca este una din cele  mai bune retete de paste cu pui. O sa vedeti si voi cat e de buna dupa ce o incercati, stiti ca eu nu laud deageaba o reteta decat daca este cu adevarat buna.

Asadar vorbesc despre chorizo, celebrul carnat spaniol, condimentat din abundenta cu ardei rosu uscat si afumat. Cat de curand o sa public si alte retete cu chorizo pentru ca ne place foarte mult, e drept l-am descoperit cand am fost in Spania , a fost dragoste la prima vedere si de atunci l-am tot consumat insa nu in retete.

Reteta este preluata de pe un site american asta insemnand ca nu va uitati la cantar dupa ce consumati preparatul, doar treceti pe langa el :))

Lista de ingrediente e destul de lunga dar sunt toate cunoscute, adica ar trebui sa le aveti prin camara/bucatarie.

paste-amalia-2

Paste în sos cremos cu chorizo și pui

Ingrediente 2 portii mari:

  • 300g paste de tip rigatoni
  • 170g chorizo feliat
  • 350g piept de pui taiat cubulete
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • 1 ardei mic rosu taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1/4 lingurita fulgi de chilli
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200ml supa de pui ( sau apa plus condiment)
  • 200ml smantana pentru gatit, cu cat mai grasa cu atat mai cremos va fi sosul
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • cateva frunze de busuioc
  • 30g parmezan ras
  • o lingura ulei de masline

Multe dar asa cum am spus accesibile si recomandate a le folosi pe toate, eu am omis doar busuiocul ca nu aveam proaspat.

Pentru inceput va scriu ca sosul se face foarte repede , pana puneti apa la fiert pentru paste si se fierb pastele sosul este gata.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert pentru paste cu putina sare.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si praim chorizo taiat fasii pana devine crocant

Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si continuati sa prajiti 3-4 minute pana pieptul este aproape gata.

Se adauga ceapa rosie si ardeiul si se prajesc pana ce se inmoaie. Adaugam maghiranul, oregano, fulgii de chilli si pasta de rosii. Amestecam rapid si adaugam supa de pui sau in cazul meu apa plus condiment de pui.

Reducem focul si lasam sa clocoteasca cateva minute. Gustam carnea si daca este facuta oprim focul. Lasam sa stea un minut apoi adaugam smantana de gatit. Amestecam usor si adaugam parmezanul .

paste-amalia-3

paste-amalia-4

paste-amalia-5

Potrivim de sare si piper, sosul este gata!

Intre timp pastele s-au fiert, le strecuram si pastram o parte din apa in care au fiert.

Adaugam pastele peste sos si amestecam , daca sosul vi se pare prea gros il subtiem cu apa in care au fiert pastele.

Servim pastele cu patrunjel verde si busuioc.

paste-amalia-6

Sunt foarte bune!

Si reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.