Demult mi-am dorit sa incerc reteta ( pot sa va scriu ca spre rusinea mea mi-a expirat o punga cu rigatoni in camara cumparate special pentru reteta asta ) dar ieri am dat lovitura :).
Reteta am vazut-o acum cativa ani pe blog la mazilique si ieri am vazut o poza care mi-a amintit de ea. De fapt sunt paste cu un sos ragu si branza la cuptor. Dar hai sa vedem ce-am mancat toti ieri cu multa pofta :)
Ingrediente:
- 500g paste rigatoni
- 700g carne tocata amestec ( porc+vita )
- 350ml rosii pasate ( daca aveti timp faceti sosul de rosii in varainta originala )
- 2-3 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- 100ml vin alb
- 400g mozarella ( cascaval, cas sau alta branza „curgatoare” )
- ulei, sare, piper
1. Incingem uleiul intr-o tigaie si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Le calim putin si apoi adaugam carnea tocata. Amestecam bine si adaugam vinul alb, apoi amestecam la foc mare pana acesta se evapora si apoi adaugam rosiile pasate. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic-mic :) cam o ora si jumatate.
2. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram sub jet de apa rece. Lasam sa se raceasca.
3. Ungem o tava de tort cu putin unt sau ulei ( diametru 26cm ) si asezam cu grija pastele „in picioare” Sfatul meu este sa puneti hartie de copt si apoi sa puneti pastele deoarece la copt mie mi-a curs grasime in tava de dedesubt si nu vreau sa stiti ce miros s-a facut in casa.
4. Turnam sosul de carne deasupra si apoi asezam feliile de branza.
5. Coacem la 180g C timp de aprox. 20 min pana se rumenesta branza deasupra.
6. Lasam sa se raceasca putin si servim.
Foarte bune!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata foarte foarte bine, cu siguranta am sa o incerc pt ca am un frate si un iubit pofticiosi, dar cred ca nu e necesara hartia de copt…cred ca solutia e o tava de tort inchisa, adica una obisnuita.
Da, am uitat de modelul asta de tava, eu am doar tavi cu inel detasabil :)
Sau ai putea pune tava cu inel detasabil intr-o tava normala de aragaz ;)
sau :)
Le-am facut ieri, si au iesit absoluuut delicioase ! I-a placut chiar si sotului, care nu prea e fan paste. Eu le-am facut cu penne, si le-am asezat intr-o tigaie in vreo 3 straturi, intre care am pus carnea ! Deasupra am pus cascaval si un ou batut . Nota 10*** pt reteta !!!
Atunci am o bere de la sot :)). Ma bucur ca ti-au placut ai mai sunt fani paste, sper sa.încerci si alte rețete!