Daca sunteti in cautarea unei retete simple si rapide care sa inlocuiasca clasica garnitura de cartofi sau orez va recomand acest preparat atat de practic! Eu il prepar de multe ori pentru ca este foarte practic, ieftin si bun, se face imediat plus ca la copii li se pare interesanta forma. Sa fim clari, nu este vorba de clasicul couscous care se face din gris dur si are o granulatie mai mica, vorbim despre paste taiate foarte scurt ce seamana ca si aspect cu couscous-ul. Se gasesc peste tot in comert si sunt foarte ieftine.
Deobicei prepar la fel si orezul cu legume asa ca puteti sa le inlocuiti cu orez daca doriti.
Ingredientele sunt de sezon, cu cat mai colorate si mai multe cu atat mai bine :) dar nu trebuie sa lipseasca ardeiul care le da un gust minunat, morcovul pentru culoare si da nelipsita ceapa fara de care as zice ca mancarea nu are niciun gust.
Din reteta de mai jos ies fix 4 portii si da am cantarit si apa ca sa fiu sigura ca veti obtine un preparat de nota 10.
Paste scurte cous cous cu legume
Ingrediente 4 porții:
- 250g paste scurte de tip couscous
- 1 ardei mic kapia
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov mic
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 1 lingurita condiment universal
Ceapa o curatam si o tocam marunt, ardeii ii taiem cubulete mici, morcovul il curatam si il dam prin razatoarea mare.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai adanca si adaugam legumele. Le calim pana se inmoaie si devin sticloase apoi adaugam couscous-ul, amestecam si mai lasam 2-3 minute.
Adaugam 300ml apa , condimentul universal, amestecam si lasam sa se faca la foc potrivit cu capac pana couscous-ul absoarbe toata apa ( aprox 5minute), apoi mai adaugam 300ml de apa și la fel mai lasam inca 5 minute.
Apoi stingem focul ( lichidul nu e complet absorbit) si lasam sa stea cu capac 5-7 minute, timp in care pastele se mai umfla putin si absorb tot lichidul.
Daca e cazul mai condimentam cu sare. Asa arata dupa ce-a stat 7 minute cu capac.
Servim asa cum am scris ca atare sau ca si garnitura, in cazul nostru a fost servit alaturi de piept de pui crocant.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]