Intotdeauna am avut dilema pranzului si in ultima vreme a cinei, ce sa gatesti cand vii de la servici obosit si fara prea multa rabdare… de, a trecut o zi plina, unde sa mai ai rabdare sa migalesti ceva in bucatarie. Sa fie ceva rapid, sa fie ceva sanatos si daca se poate sa nu fie prea scump. Si nu carne doar cu cartofi ca ne-am cam saturat de aceasta combinatie. Va propun sa incercati aceasta reteta foarte gustoasa. Singurul minus este ca se mananca toata odata si in ziua urmatoare va trebui sa gatiti altceva . Dar nu e problema gasiti pe blogul meu alte retete la fel de usoare.
Pieptul de pui cu legume la cuptor este o mancare usoara, ce se face rapid, mult mai sanatoasa decat clasicul piept de pui + cartofi prajiti. Nu aveti nevoie de multe ingrediente pentru a prepara acestfel de mancare, actorul principal este pieptul de pui iar legumele pot fi variate, eu am folosit radacionasa dar puteti folosi si vinete sau dovlecei sunt foarte bune toate.
Noua ne plac mult astfel de combinatii, da stiu cartoful este cel mai usor de acceptat si cel mai des intalnit dar va asigur ca daca le preparati corect si celelalte legume au o sansa.
Am servit aceasta bunatate cu parmezan si crema de otet balsamic, va asigur ca este minunata combinatia!
Piept de pui cu legume la cuptor
Ingrediente 4 portii:
- 600g piept de pui file
- 1 morcov mediu
- 1 radacina pastarnac
- 7-8 rosii cherry
- 1 ceapa (optional)
- 3-4 cartofi mai mici
- 4-5 catei de usturoi
- 450g fasole verde congelata care se fierbe separat
Pentru carnea de pui :
- 1 lingurita usturoi pudra
- sare, piper si pentru aventurieri fulgi de chilli
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de suc de lamaie
Pentru legume:
- sare, piper
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingura de ulei ulei de masline
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pana se incalzeste cuptorul pregatim carnea si legumele.
Punem intr-o tava hartie de copt.
Carnea de pui o condimentam cu sare , piper, fulgi de chilli, usturoiul pudra si adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie. O amestecam si o lasam sa stea putin pana pregatim legumele.
Morcovii si pastarnacul le curatam de coaja si le taiem pe lung fasii nu foarte subtiri. Cartorii ii curatam de coaja si ii taiem jumatati daca sunt prea mici sau sferturi daca sunt mai mari.
Ceapa o curatam de coaja si o taiem sferturi.
Bun, toate sunt pregatite rapid cu ele in tava.
Punem carnea asezand feliile una langa alta.
Legumele le asezam fiecare in tava , le condimentam cu sare, piper si putin cimbru ( doar radacinoasele) putin ulei si le amestecam usor cu mana astfel incat sa nu se amesteca intre ele. Punem ceapa, rosiile cherry printre ele si cateii de usturoi.
Dam tava la cuptor timp de 30-35 de minute timp in care fierbem fasolea in apa cu sare.
Scoatem tava din cuptor si punem deasupra 1 lingura de parmezan ras.
Servim cu putina crema de otet balsamic pusa peste legume.
Pofta bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]