Piure de mazare

Piure de mazare: un piure frumos colorat, fin si gustos, perfect pentru a fi servit alaturi fripturi. Nu mai spun cat de usor este de preparat, il putem face rapid, doar ca trebuie respectate cateva reguli simple, pentru o cremozitate si o textura perfecte.

Piure de mazare cu friptura

Sa nu va prind ca strambati din nas ! :)) Sunt convinsa ca v-au ramas resturi de friptura de ieri (sau orice alte resturi pe baza de carne) pe care uite, le puteti servi azi cu un piure de mazare. :) Mie-mi place mazarea si sper sa o gatesc in cat mai multe feluri.

Ingrediente pentru piureul de mazare

  • 1/2 kg mazare congelata
  • 50g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara (va recomand sa nu va lipseasca din bucatarie, da o aroma deosebita oricarui piure de legume )
  • sare
  • 4-5 linguri lapte sau 1 lingura smantana

Mod de preparare pentru reteta de piure de mazare

Punem apa sa fiarba cu sare, cand clocoteste punem mazarea congelata.

Lasam sa fiarba , apoi o strecuram, adaugam untul, nucsoara.

Zdrobim bine (musai sa aveti blender sau robot de bucatarie), adaugand treptat lapte pana ajungem la consistenta dorita.

Servim. E asa de verde ca abia am facut pozele. :)

Piure de mazare reteta pas cu pas
Piure de mazare reteta pas cu pas

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Piure de mazare”

  1. ce bine ca ai postat reteta asta, chiar ma gandeam de cateva zile sa fac pireu de mazare, banuiam eu ca nu poate fi prea complicat dar acum vad ca e chiar simplu. Sper ca e si gustos, chiar asa cum e la gust? eu il fac oricum ca arata prea frumos sa nu-l incerc.
    Alina

  2. Alina are un gust foarte bun , usor dulceag … sincer mi se pare satios in comparatie cu piure-ul de cartofi. Neaparat sa adaugi nucsoara . Astept sa-mi scrii daca ti-a placut :)

  3. Flory e gustos, m-am gandit sa mai schimb garniturile la mancare … daca nu ar fi asa scumpa conopida as face si din concopida :).

  4. Si eu te-am votat, doar iti urmaresc zilnic "munca" !!! De fapt o savurez dimineata la birou, impreuna cu cafeaua :) Hai Clujul !!

  5. bafta la concurs si anul acesta.ca si anul trecut tocmai ce te-am votat.sper sa castigi.nu de alta dar venim si noi la o inghetata.poop si aveti grija

  6. Ciao Ama, mie ce-mi face cu ochiu is gratarele alea 2….asa bine arata…iti ies f frumoase; mie nu-mi ies asa de frumoase. Ai reteta pe blog? Sau daca nu o ai, ce zici sa o impartasesti cu noi?

    Mersi, Vlad.

  7. Vlad gratarele le fac foarte simplu. Am un grill de fonta, il pun pe foc sa se incinga bine, apoi il ung cu o bucata de slaninuta . Carnea o bat putin, o condimentez simplu sare, piper, boia si apoi o prajesc. Alte retete de gratar gasesti la mancaruri cu carne de porc :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.