Piure de mazare: un piure frumos colorat, fin si gustos, perfect pentru a fi servit alaturi fripturi. Nu mai spun cat de usor este de preparat, il putem face rapid, doar ca trebuie respectate cateva reguli simple, pentru o cremozitate si o textura perfecte.
Sa nu va prind ca strambati din nas ! :)) Sunt convinsa ca v-au ramas resturi de friptura de ieri (sau orice alte resturi pe baza de carne) pe care uite, le puteti servi azi cu un piure de mazare. :) Mie-mi place mazarea si sper sa o gatesc in cat mai multe feluri.
Ingrediente pentru piureul de mazare
- 1/2 kg mazare congelata
- 50g unt
- 1 varf de cutit de nucsoara (va recomand sa nu va lipseasca din bucatarie, da o aroma deosebita oricarui piure de legume )
- sare
- 4-5 linguri lapte sau 1 lingura smantana
Mod de preparare pentru reteta de piure de mazare
Punem apa sa fiarba cu sare, cand clocoteste punem mazarea congelata.
Lasam sa fiarba , apoi o strecuram, adaugam untul, nucsoara.
Zdrobim bine (musai sa aveti blender sau robot de bucatarie), adaugand treptat lapte pana ajungem la consistenta dorita.
Servim. E asa de verde ca abia am facut pozele. :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
bun -bun.trebuie incercat neaparat.te-am votat.sper sa castigi.
Ce fain arata piureul de mazare…n-am mancat niciodata! Cred ca-i gustos, m-ai facut curioasa…
ce bine ca ai postat reteta asta, chiar ma gandeam de cateva zile sa fac pireu de mazare, banuiam eu ca nu poate fi prea complicat dar acum vad ca e chiar simplu. Sper ca e si gustos, chiar asa cum e la gust? eu il fac oricum ca arata prea frumos sa nu-l incerc.
Alina
Cred ca este foarte gustos,am sa incerc si eu!Multumim pentru idee!
ÇOK DEĞİŞİK BİR TAT ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLERİMLE..
Imi place mazarea dar piure din ea nu am mai mancat. Cred ca e minunat! Arata tare bine mai ales asa colorat cum e !
Cata, multumesc pentru vot :).
Catalina e foarte gustos si apetisant, merita sa-l incerci, mergi " pe mana" mea :).
Alina are un gust foarte bun , usor dulceag … sincer mi se pare satios in comparatie cu piure-ul de cartofi. Neaparat sa adaugi nucsoara . Astept sa-mi scrii daca ti-a placut :)
Flory e gustos, m-am gandit sa mai schimb garniturile la mancare … daca nu ar fi asa scumpa conopida as face si din concopida :).
Iulia daca iti place mazarea sa incerci si piure-ul , o sa vezi ca e bun buun .
Si eu te-am votat, doar iti urmaresc zilnic "munca" !!! De fapt o savurez dimineata la birou, impreuna cu cafeaua :) Hai Clujul !!
bafta la concurs si anul acesta.ca si anul trecut tocmai ce te-am votat.sper sa castigi.nu de alta dar venim si noi la o inghetata.poop si aveti grija
Alina multumesc mult,chiar daca nu castig tot sunteti invitatii mei la o inghetata :).
Ciao Ama, mie ce-mi face cu ochiu is gratarele alea 2….asa bine arata…iti ies f frumoase; mie nu-mi ies asa de frumoase. Ai reteta pe blog? Sau daca nu o ai, ce zici sa o impartasesti cu noi?
Mersi, Vlad.
Vlad gratarele le fac foarte simplu. Am un grill de fonta, il pun pe foc sa se incinga bine, apoi il ung cu o bucata de slaninuta . Carnea o bat putin, o condimentez simplu sare, piper, boia si apoi o prajesc. Alte retete de gratar gasesti la mancaruri cu carne de porc :)
Am facut pireul de mazare, foarte foarte bun a iesit. excelent langa niste cotlete de porc la tigaie.
Mersi de reteta.
te pup
Ma bucur ca ti-a placut Alina , te pup si eu :).