Demult mi-am propus sa fac pizza cu anchoa, dar cum fileurile de anchoa sunt destul de scumpe am tot amanat. Ieri am vazut ca sunt la reducere asa ca am cumparat un borcanel .
Ingrediente:
- aluat pentru pizza , vezi reteta aici,
- anchoa
- 150g masline negre
- piure de rosii
- putin oregano
- ulei de masline
Intindem aluatul in tavi, apoi il ungem cu sosul de rosii. Presaram putin oregano si punem deasupra fileuri de anchoa ( consideram 1 file/ felie pizza) . Presaram cateva masline si punem putin ulei de masline ( circular ).
Coacem la foc tare 10 – 15 minute.
Feliem pizza cu un cutit special apoi servim.
Daca inlocuiti cu sardele va rog sa puneti mai multe fileuri , anchoa este foarte aromat si de aceea se pune mai putin.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Nu te superi ca iti spun, pizza asta cu anchoa iese super cand pui in loc de masline "capperi". Nu stiu cum se traduc exact in romaneste. Se gasesc conservate in otet si iti trebuie putine…3-4 la un filet sa zicem.
Nu am supar, am citit si eu mai multe retete in care scria ca se pun cepere… se gasesc si la noi , multumesc de idee :).