Una bucata rețetă foarte indragita si care se prepara rapid. Pizza fara dospire, da este visul tuturor sa mamance o pizza dar sa fie facuta in casa si sa nu necesite prea mult framantat si prea multa asteptare.
Pizza fara dospire este excelenta, sincer mi-a depasit asteptarile, mult mai buna decat cea la tigaie! Aluatul este pufos, si totodata crocant pe margini. Se prepara in maxim 15 minute. Sfatul eu este sa o faceti in varianta simpla doar cu mozarella si oaresce salam sau sunca dar desigur puteti pune si ardei sau ceapa deasupra.
Ce-am uitat eu este ca la fiecare pizza se punea un ou mic in mijloc. Si culmea am cumparat doua feluri de oua ieri, unele mari si unele mic tocmai pentru aceasta pizza.
Ingrediente pentru reteta de pizza fără dospire
Cantiati pentru doua pizza cu diametrul de 20 cm
- 160g faina
- 180g iaurt grecesc
- 4 g praf de copt
- putina sare
- putin zahar
- ulei de masline
Pentru pus deasupra:
- sos de rosii
- salam crud uscat
- mozarella
- parmezan
- si desigur 2 oua mici cate unul pentru fiecare pizza
Cum se face reteta de pizza fără dospire (cu iaurt)?
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 250 de grade Celsius adica la maxim.
Punem intr-un bol faina, praful de copt, sarea si zaharul. Le amestecam si adaugam iaurtul.
Framantam rapid un aluat elastic.
Punem pe tava o hartie de copt peste care presaram putina faina de porumb.
Taiem aluatul in doua si intindem din fiecare jumatate o pizza cu diametrul de aprox 20cm. Va puteti ajuta de putina faina sa le intindeti.
Lasam putin mai gros aluatul pe margini.
Ungem cu putin sos de rosii in interior la fiecare radem mozarella sau o puteti pune felii, apoi putin parmezan cam 25g de pizza.
Asezam feliile de salam, ungem marginile cu putin ulei de masline si bagam pizza la cuptor timp de 8 minute.
Daca puneti si ou o bagati la cuptor si dupa 3 minute o scoateti si turnati un ou crud in mijloc. Zic turnati, adica il spargeti intr-un bol si apoi il asezati ușor.
Scoateti pizza si serviti.
Este absolut minunata drept pentru care recomand din prima sa faceti portie dubla!
Pofta buna!
Rețeta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Azi, 19.06.2022 am incercat pizza fara dospire, cu iaurt.Confirm ca e f buna, am mancat-0 pe nerasuflate! F repede, f buna! Multumesc ptr reteta.
Sa va fie de bine!
Si cu uleiul de masline ce facem?
Asezam feliile de salam, ungem marginile cu putin ulei de masline si bagam pizza la cuptor timp de 8 minute.