Inca o reteta incercata de nenumarate ori pe care uite ca nu am postat-o pana acum. Pizza pe felii de paine este o modalitate de a prepara pizza rapid fara a mai framanta aluatul, foarte simpla si practica. Se stie ca atunci cand preparati pizza se presupune ca scapati de resturile din frigider, si asa si este, plus ca este un preparat foarte bun ce place mult, mai ales copiilor.
Eu o stiu in aceasta varianta din vremurile studentiei cand mereu gaseam tot felul de toppinguri, stiu ca la un moment dat am pus si fasole sau zacusca. Ei na, erau vremuri de restriste, nu stiam eu de mozarella sau prosciutto dar erau alte vremuri cand mancarea nu prea conta si pufuletii cu iaurt erau o cina savuroasa :) Dar nu despre asta vroiam sa va scriu ci despre aceasta mancare simpla si gustoasa. Am incercat mai multe modalitati de a prepara pizza pe felii de paine si pot sa va spun ca dupa ceva vreme am gasit reteta preferata si de mare succes. Desigur se accepta orice fel de imbunatatiri la reteta, sunt binevenite.
Pentru prepararea ei va recomand felii de paine mai veche dar daca va este pofta si vreti sa o preparati puteti sa folositi si paine proaspata. Am preparat-o si cu felii de paine peste care am pus sos de rosii si apoi ingredientele pentru topping, respectand cumva varianta de pizza dar sincer mi se pare mult mai gustoasa in varianta de mai jos. Va scriu reteta sa nu mai asteptati prea mult :)
Pizza pe felii de paine
Ingrediente 6 portii (am aproximat dar va scriu si dimensiunea tavii: 30×35) :
- 9 felii de franzela
- 2 oua
- 100ml lapte
- 1 ardei rosu
- 150g porumb
- 1 ceapa potrivita
- 300g salam picant ( puteti folosi sunca sau ce mezeluri va plac sau aveti prin frigider)
- 300g branza ( cascaval, mozarella, cas )
- sare, oregano, ulei de masline
- desigur se pot adauga ciuperci, masline
Preincalzim cuptorul la 200grade Celsius.
Pana se incalzeste cuptorul pregatim pizza; punem hartie de copt intr-o tava apoi asezam feliile de paine una langa alta. Batem ouale cu putina sare si adaugam laptele.
Salamul, ardeiul si ceapa le taiem cubulete.
Turnam amestecul de oua si lapte peste feliile de paine. Punem cubuletele de ardei, ceapa, salam si boabele de porumb.
Bagam tava la cuptor timp de 15 minute, timp in care dam branza pe razatoarea cu gauri mari.
Scoatem tava presaram branza rasa si mai coacem inca 8 minute pana branza se topeste si incepe sa se rumeneasca usor.
Presaram deasupra oregano si putin ulei de masline si servim.
Este foarte gustoasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna reteta, Amalia!
Eu , in timp ce urmaream operatiile pregatitoare, imi zice:” bun, deci bundaskenyer cu de toate plus cascaval ras la cuptor”!😜🤗Pentru cine nu stie, bundaskenyer= paine in bundita= paine tavalita-n ou!😂😂😂
:)) da, un fel de .. mie varianta cu sos de rosii peste paine nu-mi place absolut deloc
…… imi ziceam, nu imi zice…..graba, mama ei😂
Cred că este minunată! Eu nu aș pune oregano pentru că nu-mi place gustul.
Diana poti renunta la el, nu e problema, mie imi place foarte mult.
Chimenul cred ca e potrivit in gustarile pe baza de paine.Chili,busuioc,rozmarin.