Intotdeauna pizza este binevenita la noi in familie. Pizza taraneasca, asa-i spun eu dar nu-i greu sa va dati seama de ce, este preferata sotului meu pentru ca este cu ceapa, bacon si ardei. Reteta este simpla iar pentru aluat secretul vi-l impartasesc: focul puternic si ingrediente de calitate :)
Ingrediente pentru 2 pizza cu diametrul de 28cm:
- 500g faina
- 20g drojdie proaspata
- 250g bacon
- 2 carnaciori subtiri
- 100g salam uscat
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- optional 1 praz
- 300g branza ( mozarella, cas, cascaval)
- 3 linguri ulei de masline
- 4 linguri sos de rosii
- aprox 250ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- oregano
1. Pentru inceput frecam drojsia cu 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1 lingurita de faina si 2-3 linguri apa calduta. Lasam sa creasca la cald.
Intr-un bol cernem 400g de faina , adaugam 2 linguri ulei de masline, sarea si drojdia crescuta.
Apoi turnam cam 200ml apa si framantam rapid un aluat elastic care se desprinde de pe vas. Acoperim si lasam sa creasca o ora. Daca va grabiti e de ajuns si 30-40 min :)
2. Taiem felii restul ingredientelor, branza o dam pe razatoarea mare. Tavile le ungem cu putin ulei si presaram faina. Cuptorul il setam la 200g C pe ventilatie.
3. Cand aluatul a dospit, punem putina faina in palme si rupem jumatate din el. Punem aluatul in tava si usor tragand de dedesubt il intindem pe toata tava.
Ungem cu sos de rosii, presaram oregano si asezam deasupra ingredientele inafara de branza.
Coacem aproximativ 10 minute apoi punem branza rasa si mai bagam la cuptor 1-2 minute.
Servim fierbinte si daca vedeti cat de bine am taiat felia atunci sa stiti ca 2 persoane strigau pe fundal hai odata cu pizza! :)
Aici aveți și rețeta video
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]