Placinta cu iaurt si branza este una din placintele noastre preferate! Este foarte gustoasă și se prepară chiar foarte ușor! Puteți să o preparați atât cu brânză sărată, cât și cu brânză dulce este la fel de delicioasă! În varianta cu brânză dulce adăugați și stafide 😉
Pentru inceput va marturisesc ca intotdeauna am avut o oarecare retinere sa prepar placinte cu aluat din foi cumparat pentru ca ma ernerva ideea de a unge fiecare foaie cu grasime. Asa ca nu l-am folosit decat o data sau de doua ori, insa pentru ca imi plac placintele cu aluat din foietaj, am studiat problema si am gasit o reteta excelenta de placinta, (foile nu trebuie unse cu ulei) pe care am si incercat-o si pot sa spun ca a fost un succes, am mancat in aceeasi zi toata tava :). Placinta se face foarte usor si este foarte frageda pentru ca in compozitie se pune praf de copt.
Ingrediente pentru rețeta de plăcintă cu iaurt și brânză
- 500g foi de placinta (din acelea subtiri)
- 4 oua
- 300ml iaurt
- 100ml ulei
- 10g praf de copt
- 1 lingura cu varf faina
- 1 lingurita de sare
- 300g branza telemea sau feta
- optional: seminte de susan pentru pus deasupra
Cum preparăm rețeta de plăcintă cu iaurt?
1. Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei si intre timp preparam umplutura care de fapt sunt doua:
Intr-un bol ametsecam branza data pe razatoarea mare cu 1 ou.
Separat 3 albusuri le batem spuma apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam treptat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor la viteza mica pana se omogenizeaza.
2. Ungem cu putin ulei o tava de dimensiunea 25×30, recomand un pic mai mare pentru ca la mine foile au fost mai mari si a trebuit sa le indoi dar m-am descurcat.
Asezam o foaie si apoi punem 3 linguri de umplutura, apoi repetam si dupa 5 foi punem jumatate din amestecul de branza. Din nou foaie, 3 linguri umplutura si la 5 foi amestecul de branza. Apoi continuam pana se termina foile. Eu am avut un pachet de foi de 400g, daca folositi de 500g puteti imparti branza in 3 parti.
Cand am pus ultima foaie in amestecul ramas se mai adauga 3 linguri de ulei, turnam totul deasupra apoi presaram seminte de susan.
Coacem la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Lasam sa se raceasca 15 minute, apoi taiem placinta cu iaurt bucati si o servim.
Este delicioasa!
Aceasta placinta merge de minune si ca aperitiv.
Aici aveți și rețeta video de plăcintă cu iaurt și brânză:
Un mic filmuleț ca să vedeți cât e de faina :)
Așa arată a doua zi
Reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Superba placinta! Am sa o fac si eu maine! MULTUMESC!!!
Buna ziua, as dori sa fac placinta, dar ma intereseaza exact setarea cuptorului.Ce fel de incalzire, cu ventilatie, sus si jos?Spuneti doar 180 gradeEu am cuptor electric si vreau sa stiu exact setarea.Multumesc.Cu stima, Violeta
180 grade cu ventilatie
Am executat_o .Este super bună.Am facut_o cu urda.Multumesc pentru reteta.Nu pot atașa poza.
Ma bucur mult ca v a placut :). Fotografia puteti sa o trimiteti pe mail pe amalia@haisagatim.ro sau pe Facebook, gasiti pagina. Toate cele bune!