Nimeni nu poate refuza o plăcintă pufoasă umplută cu brânză, urda, ciuperci sau alte bunătăți! Eu îmi cumpăr din cand in când plăcinte cu branza pentru că imi plac tare mult, iar dacă dunt si pufoase cu atât mai bine.
Da, recunosc si ai mei sunt înnebuniți dupa placinte pentru că le prepar destul de des. Si daca se fac super mega rapid aceste placinte fara dospire, pentru mine e mult mai simplu. Aceasta rețeta este una din categoria de mai sus, fără dospire, cu timp scurt de frământare iar rezultatul sunt niște plăcinte bune de te lingi pe degete!
Secretul o să vi-l scriu bineînțeles :)
Rețeta de plăcinte pufoase fără dospire
Ingrediente pentru 8 plăcinte pufoase:
– 500ml chefir
– 600g făină alba (de tip 000 sau 650) + aproximativ 100 pentru intins
– 1 linguriță cu varf bicarbonat
– 1 ou
– 2 linguri ulei
– 1 lingurita sare
– 50g unt pentru uns placintele
Cum preparăm plăcintele pufoase fără dospire?
Amestecam bicarbonatul cu chefirul apoi adaugam oul, uleiul si sarea. Adăugăm treptat faina si frământam pana obtinem un aluat putin lipicios.
Presaram făină pe el, acoperim cu un servet textil si lăsăm sa stea 10 minute.
Intre timp pregătim umplutura; eu am pus 2 tipuri de brânză telemea si caș, le-am dat pe răzătoare si gata. Puteți folosi si altceva; ciuperci, șuncă, cartofi.
Continuăm cu intinsul placintelor; lucram cu făină. Presaram planseta de lucru cu făină si impartim aluatul in 8 bucăți.
Fiecare bucată o intindem cam de grosimea unui deget, punem umplutura în mijloc apoi impaturim marginile aducandu-le spre centru.
Umplem toate placintele si le mai lasam sa stea 5 minute. Apoi luam prima bucata si apasam bine cu degetele subtiind placinta cat se poate de mult.
Încingem putin ulei in tigaie, punem placinta cu partea impaturita in jos si o prăjim la foc potrivit pe o parte și pe cealalta (tigaia acoperită cu capac) pana se rumeneste frumos.
Scoatem placinta pe un platou si o ungem cu unt topit. Procedăm la fel si cu restul plalcintelor apoi le acoperim cu un servet si le lasam sa stea 10 minute după care putem să le mâncăm.
Sunt foarte pufoase si bune placintele fara dospire! Nu cred ca trebuie sa mai adaug prea multe cuvinte, sunt sigura ca v-ati convins doar vazand pozele.
Poze de la cititoare care au incercat rețeta
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]