Pana ne gandim ce facem de mancare in weekend (cred ca ar merge ceva cu gutui), gatim ceva rapid. Stiu ca intr-o vreme am propus paste dar pentru ca am mancat destul de destul de des am renuntat un timp la ele… de fapt, vinerea, daca stau sa ma gandesc gatesc cele mai rapide mancaruri. Asta pentru ca seara sigur mananc ceva mai mult si mai consistent (stiti voi chestii calorice care dau dependenta).
Reteta de mai jos am vazut-o la TV mai demult, dar numai spre final, asa ca am pus la ochi ingredientele. A ieșit o mâncare super!
Rețeta se poate face si de post.
Ingrediente pentru reteta de pleurotus la tigaie:
- 500g ciuperci pleurotus
- 1 ardei mic rosu
- 100ml vin alb sau sos de soia
- sare, piper
- 2 linguri ulei
- 2-3 feliuțe ardei iute (opțional)
Cum preparam ciupercile pleurotus la tigaie?
Taiem ciupercile fasii, le prajim in tigaie 3-4 minute si apoi adaugam ardeiul rosu taiat fasii. Amestecam si adaugam vinul.sau sosul de soia. Acoperim cu un capac si mai lasam aprox. 10 minute.
Condimentam cu sare si piper si servim.
În varianta cu soia merg de minune cu tăieței chinezești de orez.
Edit: Am ținut cont de sfaturile voastre și la sfârșit recomand sa adăugați 2 căței de usturoi tocați fin și mărar verde tocat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Pingback: Știință și cunoaștere, TVR Cluj « Blog de Tury
pentru un plus de savoare…stropeste-le cu putin usturoi
La sfarsit o legatura de marar daca.ti place :)))
Imi place :)