In criza de retete ( da tocmai eu, pentru ca am atatea ca nu stiu ce sa aleg ) am gatit ieri ceva usor cu ce aveam prin frigider/camara si anume niste carnita de porc cu cus cus.
Ingrediente:
- 700g carne de porc ( pulpa)
- 250g cus cus
- 1 ceapa
- 1 lingurita boia dulce
- 1 varf de cutit praf chili
- sare, piper, ulei
Carnea o spalam si o taiem cubulete mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o prajim putin in ulei. Adaugam carnea si lasam sa se faca pana scade zeama lasata de carne. Cand incepe sa se rumeneasca putin adaugam boiaua dulce si amestecam.
Completam cu apa cam cu 2 degete deasupra carnii si lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Cand carnea este fiarta condimentam cu sare si piper si adaugam cus cus-ul. Mai punem 200 ml apa. Atentie, trebuie sa amestecati destul de des deoarece cus cus-ul se umfla foarte repede si se poate prinde de fundul oalei. Asadar stati pe langa aragaz. Daca e cazul mai adaugati apa. Cand cus cus-ul este fiert opriti focul si lasati sa stea acoperit inca 10 minute.
La sfarsit adaugam putin praf de chili.
Recomandari:
Puteti sa adaugati la carnea de porc cateva felii de rosii si ardei ( dupa ce a inceput sa fiarba ).
In varianta cu pui procedati exact la fel doar ca lasati sa fiarba mai putin carnea, cea de pui fierbe mai repede :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
e pe gustul meu!
super reteta
Eu am facut aceasta reteta cu carne de pui in loc de porc. Am adaugat oregano si cimbru in momentul in care am pus cus cus-ul la fiert. Mi-a placut.