Porc cu gutui

Super reteta, luata de pe net cu mici modificari altfel nu se poate :). Combinatie foarte buna cu gust dulce acrisor.
Iata reteta, portie pentru 2 persoane:
400 g pulpa de porc
2 gutui
1 lingura cu varf zahar
1 lingura cu varf faina
1 morcov
boia, piper, sare

Se taie carnea fasii , se condimenteaza si se prajeste in putin ulei. Morcovul se curata si se taie si el fasii. Cand scade zeama lasata de carne se adauga morcovul si se completeaza cu apa pana carnea este acoperita.

Se lasa sa fiarba cu capac inabusit.
Separat se face sosul : zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara pana capata o culoare rosiatica ( atentie sa nu-l ardeti deoarece schimba gusutul mancarii) se adauga 1/2 cana de apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva caramelul. Separat se amesteca faina cu o lingura de apa , se adauga la siropul fierbinte amestecand continuu. Sosul se lasa deoparte.

Cand carnea este gata pregatim gutuile. Incercati s alucrati repede deoarece acestea se inegresc imediat. Se curata de samburi si se taie felii cu tot cu coaja. Intr-o tigaie punem putin ulei , adaugam feliile de gutui si le prajim cateva minute la foc tare.

Intr-un vas de yena sau o cratita punem carnea , apoi feliile de gutui si la sfarsit sosul.

Bagam la cuptor la foc mic 30 d eminute.

Servim ca atare sau cu garnitura de cartofi. Va recomand sa o incercati pentru ca are un gust deosebit.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Porc cu gutui”

  1. Draga Amalia iti admir de mult timp retetele pe care le si fac din cand in cand. Am facut si eu aceasta mancare si stiu ca are o savoare deosebita. Gutuile sunt preferatele mele in acest sezon. Felicitari!
    Amalia

  2. mam apucat si eu acum sa fac aceasta reteta..dar vruiam sa te intreb daca are ceva daca o bag la cupor peste vreo 2 ore?trebui sa plec acum si vreau sa stiu daca are ceva…iar acel sos cu zahar trebuie sa fie gros sau nici prea gros nici prea subtire?..mersi mult..

  3. Ramona sper ca nu ti-am raspuns prea tarziu :)Daca nu poti sa o bagi la cuptor decat mai tarziu asta e, o sa fie ok si asa. Sosul trebuie sa fie ca si un sirop ( ma refer la consistenta)daca iti iasa mai subtire nu e problema,se ingroasa putin la cuptor.

  4. Multumesc pentru reteta!
    Mie mi-a placut foarte mult dar ai mei nu au fost foarte incantati. Totusi, o voi repeta.
    Felicitari pentru blog, il urmaresc cu mult interes!

  5. Invatel, multumesc pentru sinceritate :), e adevarat ca gusturile nu se discuta … daca ai vreo reteta sau idei noi la retetele incercate de mine te rog sa-mi scrii. Iti urez o zi frumoasa :)

  6. Minunata draga Amalia reteta ta. Plina de mireasma gutuilor si de combinatia lor savuroasa, un picut dulce un picut acrisoara. Intr-o zi ploioasa de toamna si langa un paharel de vin ne-a mers la suflet si ne-a facut sa ne simtim boieri mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.