O reteta de duminica, adica o pregatim sambata si o mancam duminica . Are tot ce-i trebuie, carne frageda, legume, sos si mai ales usturoi :)).
Ingrediente ( 2 portii zdravene)
- 500g pulpa de porc
- 6 linguri ulei de masline
- 3 linguri suc de limette ( puteti pune si de lamaie, insa limette e mai aromat)
- 3 catei de usturoi
- 450g morcovi tineri ( se gasesc congelati, stiti voi morcovi din aceia mici)
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita ghimbir tocat
- 2 linguri cubulete ardei gras rosu
- sare, piper
- putin praf de chilli
- zahar
- 1 lingurita coaja de limette rasa
- frunze de coriandru ( doar pentru ornament, eu am folosit patrunjel)
Amestecam 4 linguri ulei cusuc de limette si usturoi pisat. Ungem pulpa de porc cu acest amestec si lasam la marinat peste noapte la frigider.
Scoatem pulpa, incingem putin ulei si o prajim de-o parte si de alta cateva minute.
Incingem cuptorul la foc mic (120 de grade) si coacem pulpa timp de o ora si jumatate ( eu am acoperit-o cu folie , a trebuit s amai adaug 1/2 pahar de apa si la sfarst am lasat-o fara folie doar cat sa se rumeneasca) .
Tocam ceapa si o calim, impreuna cu ghimbirul. Adaugam ardeiul si morcovii. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit 10 minute. Condimentam cu sare, piper si coaja de limette. Scoatem carnea din cuptor. Sosul ramas il punem peste morcovi si mai fierbem circa 10 minute.
Servim ornata cu frunze de coriandru.
Reteta am preluat-o din Secretele bucatariei cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata de milioane, gustul cred ca este la fel. Asa devine si porcul mai interesant. Un sfirsit de saptamina minunat1 Salutari din Hamburg, Cami
Arată incredibil.
Este foarte buna reteta, eu o fac destul de des, morcovii dau un gust dulceag si fresh.
Felicitari, la tine arata mult mai bine, datorita morcoveilor, am sa o incerc si eu asa.
Pup
Amalia,cu asta m-ai dat pe spate…arata minunat si cred ca este si foarte gustos,la cate arome sunt acolo…Felicitari!
Anmyo sa o incerci este foarte frageda :).
Dana aveam morcovi proaspeti in frigider dar de dragul celor mici ( morcovi) am cumparat congelati :)
Tot a ta :) multumesc mult sper sa o incerci si tu .
Cami s-a "topit" imediat :)) reteta originala era cu carne de purcel … cred ca iesea mult mai frageda :). Te pup si eu !
Buna Amalia,in primul rand vreau sa te felicit pentru curajul de care dai dovada…ma uit pe blogul tau si ma intreb de ce putinele persoane ca tine nu ies la rampa?Eu unul,as fi foarte fericit sa am o persoana ca tine in bucataria mea.Daca te pot ajuta cu ceva de acum incolo cu mare placere.Si probabil,cat de curand o sa'ti propun sa gatim ceva impreuna:D
Mult succes in continuare!
Floris multumesc mult …fii sigur ca o sa-ti cer ajutorul :).
80 grade ? Nu-i cam putin!? Intreb si eu…
E putin ai dreptate , am modificat :) imi cer scuze .
Io l-am pus la 180 grade si am pus putin mai mult ghimbir…
A iesit bestial!
E bine atunci :).