Porumb fiert


In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il cumparati , desfaceti un stiulete si verificati daca boabele sunt fragede, nici zemoase nici prea tari.

Cum il pregatim ? simplu, il curatam si apoi il rupem in doua, asta in cazul in care nu incape intreg in oala. Pe fundul unei oale punem cateva panuse , apoi stiuletii de porumb, acoperim tot cu panuse si punem apa pana se acopera complet.

Lasam la fiert, la foc mic cateva ore si apoi incercam cu o furculita sa vedem daca s-a fiert ( daca scade apa completam).

Daca e facut , lipseste doar sarea. Pofta buna la porumb !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Porumb fiert”

  1. da e buna reteta dar cred ca nu se poate manca porumb zilnic,cred ca e acelasi lucru cum ai manca in fiecare zi mamaliga.

  2. Ama draga am papat abia azi unul foarteeeeeeeeeeeee bun :-)))) Draga anonimule, reteta nu e pusa ca sa fie pregatita zilnic, nu stiu cum de te-ai gandit la asta, ca doar porumbul fiert nu tine loc nici de felul II, nici de mamaliga sau paine….

  3. Ceau Amalia!!!
    …fain, fain cucuruzu’ tau din oala :P
    …noi anu’ asta doar la mare am mancat :)
    …Bogdi, mai mult :))

    Ai fost tare harnicuta in ultimul timp…adica, de cand n-am mai trecut eu pe-aici :)
    Te pup!

  4. Draga Amalia,

    icearca sa pui apa cu zahar (cam o lingura) la fiert. Il lasi aprox 10 min sa fiarba, stingi, si mai lasi vreo 10-15 min in apa fierbinte. E mult mai bun decat fiert ore in sir :) Si zaharul ii scoate in evidenta aroma deosebita :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.