In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il cumparati , desfaceti un stiulete si verificati daca boabele sunt fragede, nici zemoase nici prea tari.
Cum il pregatim ? simplu, il curatam si apoi il rupem in doua, asta in cazul in care nu incape intreg in oala. Pe fundul unei oale punem cateva panuse , apoi stiuletii de porumb, acoperim tot cu panuse si punem apa pana se acopera complet.
Lasam la fiert, la foc mic cateva ore si apoi incercam cu o furculita sa vedem daca s-a fiert ( daca scade apa completam).
Daca e facut , lipseste doar sarea. Pofta buna la porumb !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce draga mi-esti!!! mi-ai facut o pofta… Merg maine in piata!
Da da, mergi pana mai este porumb tanar de copt ! Pupici!
multumesc.
o zi minunata iti doresc
da e buna reteta dar cred ca nu se poate manca porumb zilnic,cred ca e acelasi lucru cum ai manca in fiecare zi mamaliga.
Ama draga am papat abia azi unul foarteeeeeeeeeeeee bun :-)))) Draga anonimule, reteta nu e pusa ca sa fie pregatita zilnic, nu stiu cum de te-ai gandit la asta, ca doar porumbul fiert nu tine loc nici de felul II, nici de mamaliga sau paine….
Draga Amalia ai de ridicat 7 premii de pe blogul meu..Pup!!!
Ama draga pe blogul meu ai ceva!
Ceau Amalia!!!
…fain, fain cucuruzu’ tau din oala :P
…noi anu’ asta doar la mare am mancat :)
…Bogdi, mai mult :))
Ai fost tare harnicuta in ultimul timp…adica, de cand n-am mai trecut eu pe-aici :)
Te pup!
Ina iti multumesc pentru raspuns :)
Laura, chiar m-am gandit pe unde umbli :), las’ ca-ti iei tu revansa :))
Incercati si asta: porumbul dupa ce a fiert si cat e inca nitel fierbinte,uns cu unt ,sarat si piperat dupa gust.
Draga Amalia,
icearca sa pui apa cu zahar (cam o lingura) la fiert. Il lasi aprox 10 min sa fiarba, stingi, si mai lasi vreo 10-15 min in apa fierbinte. E mult mai bun decat fiert ore in sir :) Si zaharul ii scoate in evidenta aroma deosebita :)
Merci d'avoir un blog interessant