Prăjitură Coca Cola

prajitura-coca-cola-amalia-1

Da, stiu ca voi fi blamata pentru aceasta reteta de prajitura Coca Cola, insa in apararea mea va scriu ca desi inca mai consum aceasta bautura, e drept, destul de rar si in varianta fara zahar, la fel ca si altii (care nu recunosc asta), aportul ei la aceasta prajitura este unul de succes. Si nu am abuzat de ea, am folosit-o doar la blat, la glazura nu (glazura se facea ca si la prajitura Fanta dar eu am renuntat si am facut una de ciocolata).

Mai concret, prajitura se compune dintr-un blat foarte pufos, se aseamana cu cel de la prajitura inghetata falsa, iar crema e una aromata, pufoasa cu lapte. In fapt e crema care o faceau mamele noastre mai demult, acum in varianta mai fina pentru ca am inlocuit faina cu amidon alimentar.

Iar, asa cum am scris, glazura, trebuia sa fie cea de la prajitura fanta, eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata mi s-a parut mai potrivita, insa voi sunteti liberi sa alegeti, o sa scriu cantitatile in caz ca vreti sa o preparati.

Reteta o am scrisa de pe un grup, nu stiu cui ii apartine, am respectat doar ingredientele pentru blat la care am scazut cantitatea de zahar. Sper sa o incercati si voi, este o prajitura „molcuță” cum zicea o colegă, foarte buna , plus ca se face rapid fara mare batai de cap.

prajitura-coca-cola-amalia-2

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Coca Cola

Cantitati pentru o tava de 25×30 cm:

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri coca – cola ( puteti inlocui cu apa minerala)
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de amidon (nu cu varf)
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 200 g unt (minim 80% grasime)

Glazura:

cea pe care am facut-o eu:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata

cea din reteta:

  • 750 ml coca-cola
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 50 g zahar

Cum preparăm prăjitura Coca Cola?

Pentru blat mixam bine galbenusurile cu 100g zahar si coca-cola.

Albusurile le batem spuma separat cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt.

Pentru ca sa nu ramana granule, cerneti cacao cu o sita fina.

Adaugam la compozitia de galbenusuri amestecul de faina cu praf de copt si amestecam usor cu un tel peste cap, apoi  adaugam si compozitia de albusuri si amestecam la fel, astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

prajitura-coca-cola-amalia-3

prajitura-coca-cola-amalia-4

prajitura-coca-cola-amalia-5

prajitura-coca-cola-amalia-6

Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25 min in cuptorul incalzit sus-jos, la 170grade Celsius. Scoatem blatul, il lasam putin sa se raceasca si-l rasturnam pe un platou dreptunghiular.

prajitura-coca-cola-amalia-7

prajitura-coca-cola-amalia-8

Pana se face blatul la cuptor preparam crema. Amestecam toate ingredientele si le punem compozitia la foc mic pana se ingroasa ca si o budinca, (nu va faceti probleme nu se taie).

Lasati sa se raceasca si cand este aproape rece adaugati untul taiat bucatele mici, pana se incorporeaza in crema. Rezulta o crema fina si pufoasa.

prajitura-coca-cola-amalia-9

prajitura-coca-cola-amalia-10

Intindeti crema peste blat si bagati prajitura la frigider sa se intareasca bine crema.

prajitura-coca-cola-amalia-11

Cand crema este intarita puneti deasupra glazura. Eu am pus la foc mic smantana pentru frisca , in care am adaugat ciocolata rupta bucatele si am amestecat cu un tel mai mic pana s-a omogenizat. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura.

prajitura-coca-cola-amalia-12

Eu am pus la foc mic smantana pentru frisca , in care am adaugat ciocolata rupta bucatele si am amestecat cu un tel mai mic pana s-a omogenizat. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura.

Daca faceti glazura cu coca -cola , puneti la foc intr-o oala mai mica 500ml de coca cola impreuna cu zaharul, separat amestecati restul de suc cu praful de budinca si turnati peste amestecul fierbinte. Amestecati pana se ingroasa, apoi lasati sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra si o puneti peste prajitura.

Deasupra am pus biscuiti rasi pentru ca mie nu-mi place cand mananc o prajitura sa mi se lipeasca glazura de degete. Puteti pune si fulgi de nuca de cocos.

Prajitura-coca-cola-13

Taiati prajitura felii cu un cutit bine ascutit trecut prin apa calda.

Prajitura-coca-cola-14

Este delicioasa!

Prajitura-coca-cola-15

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.