Din intrebarile puse pe la apropiati se pare ca aceasta reteta este una veche de pe vremea bunicilor nostri. Eu una va spun sincer ca nu o cunosc, dar ma bucur ca am descoperit-o acum, e o prajitura extraordinar de buna, de vis pentru cei care iubesc prajiturile cu branza dulce. Puteti sa o preparati cu orice ocazie si cand aveti pofta de ceva bun pentru ca se face foarte simplu, din mixer cum s-ar spune, adica toate ingredientele se mixeaza , nu folositi decat un bol.
Prăjitura cremoasă cu branza dulce si fructe este o prajitura dulce acrisoara, fina, aromata, de nerefuzat!
Ce fel de branza folosim pentru prajitura?
Recomand puternic o branza de vaci cremoasa cum este cea de la Lidl la galetusa, puteti folosi si branza quark sau ricotta. Important este sa fie cremoasa pentru gust si textura.
Ce fructe folosim pentru prajitura?
Aici aveti de unde alege dar de preferat sa folositi fructe de padure cum ar fi afinele, coacazele, zmeura, murele. Desigur puteti folosi si capsuni, fragute , mere, cirese, piersici…cam toate fructele care se gasesc la noi in tara. Eu am folosit strugurei rosii dar data viitoare cred ca schimb, mi s-a parut ca desi am pus zahar pudra gustul a fost cam acrisor.
Sigur, daca doriti puteti renunta la fructe si sa puneti un jeleu deasupra sau doar sa pudrati cu zahar, depinde de ce alegeti.
Alte recomandari nu sunt va scriu reteta cu speranta ca o sa o incercati pentruc ca intr-adevar este o prajitura foarte buna!
Prăjitură cremoasă cu brânză dulce și fructe
Ingrediente pentru o tava 25x35cm:
- 6 oua
- 1kg branza dulce de vaci
- 300g zahar tos
- 1 pachet de unt de minim 65% grasime ( poate fi un pachet de 200 sau 250grame) la temperatura camerei
- 2 lingurite esenta de vanilie de calitate
- 140g faina alba
- 3 lingurite amidon alimentar ( puteti folosi si praf de budinca de vanilie)
- un praf de sare
Pentru decor:
- 400g fructe de padure
Mai aveti nevoie de:
- putin unt, pesmet, zahar pudra.
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
Punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si mixam pana se omogenzieaza bine ( aproximativ 5 minute)
Adaugam putina sare apoi ouale unul cate unul si mixam bine dupa fiecare pana se incoroporeaza. Adaugam esenta de vanilie.
Apoi punem branza de vaci treptat si mixam usor pana se incorporeaza . Faina o amestecam cu amidonul si le adaugam amestecand usor .
Recomand sa folositi o tava mai groasa daca nu este buna si tava de prajituri.
Ungem tava bine bine cu unt si apoi o tapetam cu pesmet.
Turnam compozitia de prajitura in tava si coacem prajitura fix 50 de minute.
Intre timp pregatim fructele, daca alegeti strugurei ca mine, faceti munca de chinze si ii separati de codite.
Scoatem prajitura punem fructele pe ea si o mai coacem inca 10 minute. Fructele se vor inmuia putin dar nu de tot, exact asa si trebuie.
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca bine.
Pudram cu zahar din belsug si apoi taiem prajitura felii.
Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna,la început ai scris că se pune untul cu untul și se mixează.Poate rectifici.Multumesc.
Untul cu zaharul, am corectat
Cu ventilație trebuie și functia sus/jos pornita