Prăjitură cu albușuri și mere

Prajitura cu albusuri si mere este o prajitura pufoasa, usor de preparat pe care o puteti face oricand aveti albusuri ramase de la alte preparate. Partea buna este ca nu sunteti conditionati de un anumit numar de albusuri cantitatile sunt foarte usor de calculat in functie de cate albusuri folositi. Eu am preparat-o din 5 albusuri intr-o tava de 20x20cm. Pentru o tava de prajituri obisnuita folositi 7 albusuri.

Am ales sa o prepar cu mere pentru ca, am avut cateva mere ce au ramas nemancate si nimeni nu se inghesuia sa le manance. Insa voi puteti folosi fructe uscate, merisoare, nuci, sau puteti sa adaugati o lingura de cacao la 1/3 din aluat si sa marmorati prajitura dupa bunul plac.

O reteta asemanatoare cu aceasta este celebrul chec cu albusuri, o reteta veche din vremea copilariei, o gasiti pe blog aici.

Dar haideti sa vedem reteta.

Prăjitură cu albușuri și mere

Ingrediente pentru o tavă de 20x20cm:

  • 5 albușuri
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 mere curatate de coaja si taiate cubulete

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, incalzire sus- jos.

Albusurile la temperatura camerei le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste.

Adaugam uleiul treptat mixand la viteza minima, esenta de vanilie.

Apoi adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura peste cap astfel incat aluatul sa si pastreze volumul.

Punem si merele taiate cubulete in aluat si turnam aluatul in tava in care am pus o hartie de copt.

Asa cum am scris la inceput puteti pune fructe uscate, nuci, merisoare, rahat taiat bucatele sau puteti sa amestecati o lingura de cacao cu 1/3 din aluat si sa turnati deasupra.

Coacem prajitura timp de 25 de minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea, infigem o scobitoare in prajitura si daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta.

Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si o servim pudrata cu zahar.

Este foarte buna!

Dupa cum vedeti si in filmulet este foarte pufoasa.

Alte retete de prajituri cu albusuri pe blogul meu

Prajitura din albusuri

Prajitura din albusuri cu Oreo si crema de lapte

Tort din bezea cu mascarpone si fructe

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.